Het hele jaar binnen & buiten combineren - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
veranda
Huis

Het hele jaar binnen & buiten combineren

Hoe graag we het ook zouden willen, wie in Nederland woont zal moeten toegeven dat het in ons klimaat helaas niet mogelijk is om het hele jaar buiten te leven. Dat weerhoudt ons er echter niet van om ervoor te zorgen dat we ook in de herfst en in de winter optimaal kunnen genieten van de tuin. En dat zonder met de winterjas en een dikke sjaal om buiten te gaan zitten. Nee, we blijven lekker binnen, maar hoeven desondanks onze tuin niet te missen. We zorgen er namelijk gewoon voor, dat binnen en buiten bij elkaar betrokken worden. Alleen aan de temperatuur voel je nog dat je buiten bent!

Het licht van buiten naar binnen

Een woonomgeving waarbij er nauwelijks nog verschil is tussen binnen en buiten, dat is natuurlijk het ideaal van veel mensen. Buiten bij binnen betrekken is een groeiende trend en dat zie je aan de verschillende mogelijkheden die er tegenwoordig zijn. Een schuifpui, openslaande deuren naar de tuin en een serre zijn bekende voorbeelden om het buiten toch een beetje binnen te maken.

binnenkijker

Serres worden steeds mooier en vaak is niet eens meer te zien dat het hierbij om een extra aanbouw aan het huis gaat. De tijd dat een serre niets meer was dan een slecht geïsoleerde, glazen hok met een dak van PVC golfplaten ligt gelukkig al ver achter ons. Vandaag de dag is een serre een echte blikvanger en kun je hierin de hele dag door en in ieder jaargetijde optimaal genieten van het daglicht én natuurlijk het uitzicht op je tuin.

De buitenkeuken binnen

Buitenlust-overzichtHoewel een serre natuurlijk geweldig is, moeten we ook realistisch zijn. Niet iedereen heeft de ruimte om een serre aan het huis te laten bouwen. Zeker als je niet zo’n grote tuin hebt, is het niet handig om voor een uitbouw te kiezen. Gelukkig zijn er nog tal van andere mogelijkheden om het buitengevoel naar binnen te halen.

 

Wat dacht je er bijvoorbeeld van om van je keuken het kloppende hart van je woning én van je tuin te maken? Dit doe je door te kiezen voor grote, openslaande deuren. Harmonicadeuren lijken wel gemaakt te zijn voor een keuken die in verbinding staat met de tuin: je kunt ze zo ver openzetten als je zelf wilt en het geeft een luxere uitstraling dan bijvoorbeeld een schuifpui. Combineer dit met een keuken met eilandopstelling, waarbij gekozen kan worden voor verschillende varianten eiland keukens. Namelijk, een kookeiland, spoeleiland of schiereiland. Bij al deze opstellingen blijft de keuken echter de centrale plek in huis. Zet de deuren open en je hebt het gevoel dat je buiten staat te koken. En dankzij de grote ruiten heb je ook in de winter dat echte buitenleven gevoel. Je tuin en keuken worden op deze manier één geheel.

Een binnen buiten in de tuin

2

Vind je het heerlijk om buiten te zijn – weer of geen weer – dan is een veranda echt iets voor jou. Deze overkapping zorgt ervoor, dat je in ieder seizoen buiten kunt zijn. Je zit immers beschut en dankzij het dak boven je hoofd blijf je lekker droog, ook als het stormt, regent en hagelt. Een veranda is dus niet alleen ideaal om in de koude maanden nog lekker buiten te kunnen zijn, maar ook in de zomermaanden eigenlijk een echte musthave voor in je tuin. Je hoeft immers niet naar binnen te vluchten bij een zomerbui.

Een voordeel van een veranda is bovendien, dat je de veranda op iedere willekeurige plek in je tuin kunt plaatsen. Bouw hem aan je huis of juist achterin de tuin en je maakt het zo groot en luxe als je zelf wilt. En droomde je altijd al van je eigen buitenkeuken, dan is de veranda de ideale plek hiervoor!

Altijd buiten door binnen te zijn

Ook al hebben we in Nederland te maken met wisselende seizoenen en kan het vaak wisselvallig zijn, door je huis en tuin slim in te richten, hoef jij je in de winter niet binnen te verstoppen. Je kunt gewoon blijven genieten van je tuin en dat fijne, zomerse buitengevoel houd je het hele jaar vast. Buiten en binnen vormen één geheel!

Meer lezen

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee