Autoplek wordt kantoorplek - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
Houten garage
Huis

Autoplek wordt kantoorplek

Een parkeerplek vinden in steden wordt steeds lastiger. Aanvragers van een parkeervergunning moeten steeds langer wachten op een parkeerplek. Parkeren in de binnenstad wordt steeds duurder zoals in Amsterdam. De parkeertarieven zijn onlangs van €5 naar €7,50 euro per uur verhoogd. In opmars is het gedeeld parkeren; overdag parkeren door bedrijven en kantoren, buiten de kantooruren voor bewoners. In een deel van de Amsterdamse nieuwbouwwijk De Aker ontstond parkeerschaarste doordat bewoners van huizen met een garage hun auto op de stoep zetten en de garage voor andere doeleinden gebruiken. Er geldt nu een verbod om garages te verbouwen, op straffe van een hoge boete.

Uitbreiding

De garage is er niet alleen om de auto of fietsen te stallen. Niet iedereen woont in Amsterdam en heeft voldoende alternatieven om op eigen terrein de auto kwijt te kunnen. Indien de ruimte het toelaat kan er gedacht worden om een houten garage of schuur te bouwen. Houten garages zijn een goedkoper alternatief en zijn duurzaam. Hierdoor kan de oorspronkelijke garage een waardevolle toevoeging vormen voor de woning.

Kantoor

Het aantal kleine zelfstandigen zonder personeel is in Nederland nog steeds groeiend. Veel zzp’ers gebruiken de woning als backoffice. Opvallend is het aantal vroeg gepensioneerden die na een dienstverband hun professie voortzetten als zelfstandig ondernemer. Een garage biedt mogelijkheden om een eigen kantoorruimte te realiseren. De gemiddelde garageruimte heeft een ideale afmeting. Met wat aanpassingen voor licht, verwarming, isolatie en elektrische voorzieningen. Indien een eigen opgang wordt gemaakt wordt de kantoorruimte door de Belastingdienst als volwaardige kantoorruimte beschouwd. Alle verbouwings- en inrichtingskosten kunnen als afschrijving van de winst worden afgeschreven. Ook de hypotheekkosten en energiekosten kunnen naar rato worden meegenomen als beroepskosten. Een eigen opvang is ook wel zo prettig bij ontvangst van relaties en klanten. Een afgescheiden kantoorruimte biedt rust en privacy.

Woning

Een andere optie is om de woonruimte van de begane grond te vergroten door de garage bij de woning te betrekken. Een grotere living of een riante leefkeuken. De verbouwingskosten zullen wat hoger uitvallen, maar dit is zeker een juiste investering. Verkoopprijzen zijn deels afhankelijk van de beschikbare woonoppervlakten. Naast de investering neemt het wooncomfort toe.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee