9 wanddecoratie tips voor in je huis - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
Spiegel aan muur
Interieur

9 wanddecoratie tips voor in je huis

Wil je eens wat anders op je muren in huis? Een paar toevoegingen aan je legen wanden kunnen een huis al compleet anders laten voelen. Ontdek nu 9 ideeën voor wanddecoraties die zeker stijl aan je huis zullen toevoegen.

1. Planten doen het goed

 

View this post on Instagram

 

A post shared by & (@homeandgardennl) on


Planten hoeven niet alleen op de grond, op tafels of vensterbanken. Probeer eens hangende of aan de muur gemonteerde plantenbakken en voeg zo leven toe aan de muur.

2. Hangende planken

Plaats zwevende planken aan de muur en zet er wat kleine sculpturen op samen met een mooie mix aan boeken. De boeken kun je sorteren op kleur of maat en stapel ze eens op elkaar. Probeer het niet te rommelig te maken en plaats niet teveel.

3. Hang spiegels op

Spiegels reflecteren licht, waardoor een kleine ruimte groter en helderder aanvoelt. Hang een extra grote spiegel op of probeer meerdere kleinere bij elkaar.

4. Ga voor groot

 

View this post on Instagram

 

A post shared by & (@homeandgardennl) on


Wil je een statement maken? Probeer dan eens een groot schilderij of grote foto. Kunst aan de muur voegt kleur toe of probeer juist een zwart-witfoto in een minimalistische ruimte.

5. Hang borden op

 

View this post on Instagram

 

A post shared by & (@homeandgardennl) on


Heb je mooie borden die je nooit gebruikt? Hang ze dan op zodat je ze kunt bewonderen.

6. Maak een galeriewand

Foto op hout
Maak je muur persoonlijk en voeg kleur toe met een galeriewand. Hang verschillende foto’s op of een verzameling kunst. Kies voor eenvoudige, samenhangende lijsten of gebruik juist sierlijke variaties aan voor een speels effect. Een mooie combinatie van foto en kunst is om je foto op hout te laten drukken.

7. Laat op de muren schrijven

Een groot bord om op te schrijven is een leuke toevoeging aan een speelkamer, kantoor of zelfs keuken. Een schoolbord geeft een kamer een rustieke uitstraling, terwijl een whiteboard een eigentijdse alternatief is. Of schilder de hele muur (of een deel) in krijtverf.

8. Voeg een accentmuur toe

 

View this post on Instagram

 

A post shared by & (@homeandgardennl) on


Maak een accentmuur door een heldere of gedurfde verfkleur te gebruiken. Of breng een patroon aan met behang, stenciling of andere decoratieve verftechnieken. Deze decoratieve accenten hebben een grotere impact in kleine ruimtes.

9. Monteer uw televisie

Hang je flatscreen televisie aan de muur met bijvoorbeeld planten eromheen. Hiermee maak je meteen ruimte vrij van de kast of plank waar de televisie voorheen stond.

Meer lezen

2 reacties op “9 wanddecoratie tips voor in je huis”

  1. Vincent schreef:

    Bedankt voor het delen van deze inspiratie voor wanddecoratie. We hebben laatst een systeemwand laten plaatsen tussen twee kamers. Omdat deze wand nog erg kaal is, wil ik graag wat kleur en accessoires toevoegen.

  2. Marie de Jonge schreef:

    Toen wij gingen verhuizen vond ik het ook lastig om mijn wanden aan te kleden. We zijn toen ook voor een combinatie van schappen en spiegels gegaan. Daarnaast helpt het ook om wanden een mooie kleur te geven. Een accentmuur zorgt inderdaad ook voor sfeer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee