5 tips om je boekenkast te stylen - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
Boekenkast stylen
Styling

5 tips om je boekenkast te stylen

Hoewel boekenkasten vaak wel een gezellige sfeer geven aan een kamer, ziet het er vaak ook wel erg rommelig uit. Voor veel mensen is dit een reden om de boekenkast maar meteen helemaal te weren uit hun woonkamer. Dit is zonde, want je kunt juist je boekenkast aangrijpen als een methode om je kamer nog modischer te maken dan het al was. Bovendien, de aanwezigheid van boeken stimuleert mensen en vooral kinderen juist om te lezen. In het digitale tijdperk als het onze waarin de concentratiespanne nog maar kort is, is het lezen uit een ouderwets dik boek juist iets dat we nog zouden moeten blijven stimuleren bij elkaar.

Daarom hier 5 leuke tips om je te helpen de kast hand in hand te laten gaan met de rest van je woonkamerdesign.

1. Trek je boekenkast leeg:

Begin altijd met een schone lei. Haal alle boeken uit je boekenkast en maak de kast goed schoon. Wellicht is het leuk om je boekenkast zelfs van een nieuwe lik verf te voorzien! Dit is je kans om eens even iets heel anders te doen ermee nu alles eruit is, grijp die kans!

2. Bekijk je boeken stuk voor stuk:

Haal dié boeken uit je verzameling die je niet meer kunnen bekoren. Als ze je nu al niet meer kunnen bekoren, zullen ze dat ook niet meer doen als ze in de boekenkast staan. En je kast moet juist een bron van aantrekkingskracht worden! Breng dus alle boeken naar de kringloop die je niet meer wilt, of verkoop ze.

3. Sorteer je boeken:

Boeken op kleur sorterenBepaal nu op welke wijze jij je boeken wilt sorteren. Een leuke tip is om je boeken op kleur te sorteren (blauwe kaft bij blauwe kaft, rode kaft bij rode kaft etc) en ze vervolgens liggend in stapeltjes in plaats van rechtop staand in de boekenkast te doen. Deze sorteermethode brengt rust en schoonheid in je boekenkast. Ook kun je kiezen de boeken variëren in zowel liggende als staande stapels in je boekenkast te zetten, dit brengt weer iets meer dynamiek in je kast.

4. Plaats mooi gevormde objecten tussen de boeken:

Door spaarzaam om de zoveel planken vol boeken een plankje vrij te maken voor het plaatsen van een uniek object zoals een mooie vaas of kunstige schaal, trek je juist extra aandacht naar deze objecten toe. Het geeft je ook direct het gevoel dat je hier met een heel speciale kast te maken hebt, waar je graag nog wel even wat langer naar wilt kijken.

5. Lege ruimtes:

Heb geen vrees om lege ruimtes over te laten in je boekenkast. Deze open ruimtes zorgen juist voor rust en orde in het grote geheel. Dit is een uitstekende manier om een gevoel van balans te creëren in je boekenkast in samenhang met je strategisch geplaatste objecten.

Succes met de herinrichting van je boekenkast en stuur ons foto’s om te laten zien hoe het is geworden!

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee