5x Waarom Planten Goed Zijn Voor Je Gezondheid - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
Huisplant
Huis

5x Waarom Planten Goed Zijn Voor Je Gezondheid

Dat planten de lucht in een ruimte kunnen verschonen is fantastisch. Maar inmiddels ook welbekend. Wist je dat er nog veel meer (wetenschappelijk bewezen) redenen zijn waarom planten goed zijn voor je gezondheid?

1. Planten zijn goed voor je afweersysteem

Geen zin om een griepje te krijgen? Ga voor een wandeling door een park of omring je met planten. Het is bewezen dat planten en bomen stressverlagend werken (het verlaagt onder meer je cortisolgehalte en je bloeddruk). Daarnaast brengen natuurrijke gebieden ‘phytoncides’ voort in de lucht: stofjes waar je lichaam blij van wordt.

2. Ze maken je blij

Een groot Brits onderzoek volgde 10 duizend mensen, 18 jaar lang. Hierbij werd gemeten dat de proefpersonen die in een groene omgeving (omringd door veel planten, bomen, tuinen en parken) wonen, gelukkiger zijn dan de proefpersonen die niet in zo’n omgeving wonen.

3. Je geneest sneller

Ziekenhuispatiënten schijnen sneller te genezen van een operatie als er planten en bloemen in hun kamer staan, en zelfs als ze uit hun raam naar de natuur kunnen kijken. Een paar minuten kijken naar een landschap met bomen, bloemen of water kan angst, boosheid en pijn verlagen.

4. Ze boosten je productiviteit

In een onderzoek werd ontdekt dat werknemers 15 procent productiever werden als een paar kamerplanten in de werkruimte werden geplaatst. Alleen al het kijken naar een plant vanuit je bureau heeft aanzienlijke voordelen voor je hoofd en je lijf.

5. Je hebt meer begrip voor je omgeving

Mensen die vaak omringd zijn met natuur hebben betere relaties met de mensen om hen heen. Ze zouden zich beter in anderen kunnen inleven . Kinderen zouden zich ook beter kunnen concentreren en makkelijker kunnen leren.

Bron: Mindbodygreen

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee