Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
shop
verhuizen
Tips

5 tips voor een verhuizing

Verhuis je binnenkort naar een andere woning? Dan is het verstandig om alvast na te denken over de manier waarop je de verhuizing aan gaat pakken. Helaas denken veel mensen hier te makkelijk over. Hierdoor lopen veel Nederlanders tegen probleem aan tijdens het verhuizen. Hier zit je uiteraard niet op te wachten. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst geven wij jou namelijk 5 tips voor een verhuizing.

1. Begin op tijd

Er zijn genoeg mensen die een paar dagen voor hun verhuizing pas beginnen met inpakken. Als je niet bijzonder veel spullen hebt, zorgt dit niet voor problemen. Toch verkijken veel mensen zich op de hoeveelheid spullen die zij in moeten pakken. Hierdoor ben je mogelijk niet op tijd klaar met het inpakken, waardoor je de verhuizing uit moet stellen. Begin daarom altijd op tijd met pakken. In dat geval weet je zeker dat je alles tijdig hebt ingepakt.

2. Bewaar niet alles

De gemiddelde Nederlander verzamelt behoorlijk wat spullen gedurende zijn leven. Hoe meer spullen je bezit, des te meer je moet verhuizen. Daarom is een verhuizing een mooie gelegenheid om eens door alle spullen heen te gaan. Kom je spullen tegen waar je eigen nooit iets mee doet? Gooi ze dan weg. Hierdoor hoef je minder te verhuizen. Bijkomend voordeel is dat er in jouw nieuwe woning meer opbergruimte over blijft.

3. Gebruik verhuisdozen

Grote meubels zoals een bank en tafel pak je los in de verhuiswagen. Voor accessoires en andere kleine spullen geniet dit niet de voorkeur. Als je dit wel doet, moet je namelijk nogal vaak lopen. Bovendien is de kans op schade tijdens het verhuizen groot. Pak jouw spullen daarom in verhuisdozen. In een verhuisdoos kun je veel spullen kwijt, waardoor je minder vaak hoeft te lopen. Vergeet niet om de dozen te labelen. Op deze manier weet je straks precies wat er in welke doos zit.

4. Benut de ruimte efficiënt

Veel mensen pakken hun kleine spullen in verhuisdozen als ze gaan verhuizen. Dit is inderdaad een optie, maar er is ongetwijfeld ook nog andere opbergruimte. Heb je bijvoorbeeld koffers en tassen? Pak deze dan ook vol met spullen. Hierdoor hoef je minder verhuisdozen te gebruiken. Gevolg hiervan is dat een verhuizing vaak minder tijd kost. Je kunt eventueel ook spullen in een plastic opbergbox pakken.

5. Schakel hulp in

Verhuisdozen kun je in eentje tillen, maar dit geldt niet voor de meeste meubels. Schakel daarom altijd hulp in voor een verhuizing. Vraag bijvoorbeeld familie en/of vrienden of zij jou een handje willen helpen. Al je hulp krijgt, slaag je er mogelijk in om jouw spullen binnen één dag te verhuizen. Je kunt er ook voor kiezen om een verhuisbedrijf in te huren. Besef je wel dat dit kosten met zich meebrengt.

Meer lezen

2 reacties op “5 tips voor een verhuizing”

  1. Maria ten Hoeve schreef:

    Tip 2 is inderdaad een goede om te onthouden bij het verhuizen. Denk bij alles na: heb ik dit nog nodig in mijn komende huis? Ik vind het altijd fijn om tijdens het verhuizen is flink op te ruimen, dan maak je een lekker frisse en nieuwe start!

  2. Daphne schreef:

    Hi! Een woning ontruimen is inderdaad altijd een gedoe. Er komt altijd meer bij kijken dan je in eerste instantie denkt.
    Op tijd beginnen is daar zoals omschreven een oplossing voor. Wél is het erg lastig om te beslissen wat weg kan en niet, dit is altijd een moeilijk proces omdat er veel herinneringen aan vast zitten. Goed artikel! Groet, Daphne!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee