5 ideeën voor een tuintje in huis
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
Adressen

5 ideeën voor een tuintje in huis

tuintje in huis: minituin in theekop
Direct beginnen met zo’n tuintje in huis. Voor een goed groen gevoel tijdens de grijze maanden van het jaar. Haal alles uit de kast, tot het theeservies aan toe, want elke centimeter is er een om je groene vingers te blijven oefenen.

Tuintje in huis 1: tuinieren in een theekop

Goed voor de fijne motoriek van je groene vingers: tuinieren in een theekop. De trend van nu zijn planten en tuinspullen in miniformaat. Maak zo’n aandoenlijk minituintje met aanwinsten uit de webwinkel.

Mintuinspullen (masonminigardens.nl).  Kop en schotel (sissy-boy.nl). Mos per zakje (intratuin.nl).

Tuintje in huis 2: botanische tafel

tuintje in huis: kamerplanten op tafel

De hele winter wonen in het groen, dat is een heerlijke gedachte. Maak een botanische hoek door een tafel vol te zetten met planten, glazen ‘laboratoriumvazen’ en prints van plantenillustraties.

Kamerplanten, van links naar rechts: Calathea rufibarba, kersentakken, orchidee, blad van Dieffenbachia ‘Camilla’, geelbloeiende Vriesea, orchidee, stek van olifantspoot Nolina recurvata in glas, Amaryllis, Aspargus setaceus, uiterst rechts het blad van Calathea stromanthe. Boven tafel: hangplant Dischidia nummularia.

Vazen (sissy-boy.nl, loods5.nl en intratuin.nl).

Tuintje in huis 3: ladenkast wordt bollentuin

tuintje in huis: bollen in ladenkast

In een kastje als dit, met veel kleine laatjes, past een hele verzameling bollen. Sommige, Amaryllis-bollen bijvoorbeeld, hebben geen aarde of water nodig, andere, zoals die van hyacint en narcis, weer wel. Laat die laatste wortel schieten in een (verstopt) potje.

Letterbak (loods5.nl).

Tuintje in huis 4: minicactussen in de vensterbank

tuintje in huis: minicactussen in theekopjes

Mooi en makkelijk: theekransje van minicactussen in de vensterbank. De minituintjes zijn afgedekt met mos, dat staat mooi. De cactussen hebben weinig verzorging nodig. Hier en daar zijn de tuintjes extra versierd met minituingereedschap van Mason Mini Gardens.

Kamerplanten: Gymnocalycium mihanov uit Japan (geel en paars) en een cactus-mix.

Tuintje in huis 5: verticaal in stapelkast

tuintje in huis: kamerplanten in stapelkasten

Geen ruimte meer op tafel of vensterbank, dan gaan we net als buiten voor een verticale tuin. Want verticaal is er altijd genoeg ruimte, ook in huis. Hier zijn twee kasten op elkaar gestapeld en gevuld met planten en vazen. Onder de zelf samengestelde kast zijn vier pootjes bevestigd.

Kamerplanten, van boven naar beneden: Scindapsus Treble, olifanspoot (links), Dieffenbachia ‘Camilla’ (rechts), Echeveria ‘Perle von Nürnberg’, kersentakken en palmvaren (Zamia).

Stapelkasten (intratuin.nl).

Fotografie: Rolinda Windhorst. Styling: Stijlbloem/Fleur Spronk. Assistent styling: Nadine Walter. M.m.v. Bloemenbureau Holland

Meer lezen

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee