4 onmisbare gadgets voor in de tuin - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
tuin water sproeier
Tuin

4 onmisbare gadgets voor in de tuin

Niks is fijner dan lekker werken in de tuin met goed gereedschap. Hierbij zijn er steeds meer geüpgraded gadgets die het werk nét even wat makkelijker maken. Lees in deze blog alles over de nieuwste tuingadgets die ervoor zorgen dat het tuinwerk een stuk minder zwaar wordt.

Een goede robot grasmaaier

Elke tuin is natuurlijk anders en dat vraagt ook om een andere verzorging. Al hebben de meeste tuinen natuurlijk een mooi grasmatje waar menig huiseigenaar enorm trots op is. Maar heb je ook al een robot maaier aangeschaft? Sommige mensen zijn eerst een beetje sceptisch, maar het is een hele goede en handige uitvinding. Het bijhouden van het gras kan namelijk heel veel tijd in beslag nemen en dan groeit het ook nog zo snel met alle regenval. Daarom is een robotgrasmaaier uiterst geschikt om te zorgen dat jouw grasmat er altijd goed en verzorgd bij ligt. Doordat de grasmaaier kan worden ingesteld op een afgezet gebied, doet hij al het werk zelf. Verder is er alleen een accu en laadstation nodig.

Slim sproeisysteem

Een andere tuingadget die erg fijn is voor het onderhouden van het gras en de planten is een slim sproeisysteem. Dit is een systeem met sproeiers die wordt aangebracht door de tuin heen. Doordat het sproeisysteem is verbonden met een app op je telefoon kan je elk moment van de dag het sproeisysteem aanzetten. Hierdoor is sjouwen met gieters of het gebruik van een tuinslang overbodig. Het scheelt veel tijd en moeite voor het verzorgen van de tuin.

Bestuurbare of automatische lampen

Een mooie toevoeging voor in de tuin zijn bestuurbare of automatische lampen. Creëer een warme sfeer in de tuin door het toevoegen van lampen aan de tuin. Door voor lampen te kiezen die bijvoorbeeld op zonne-energie werken, hoef je nooit meer te denken aan het aanzetten van de lampjes. Kom je tijdens de winterdagen in een donker huis, dan staan de lampen al fijn aan in de tuin. Het is ook mogelijk om voor tuinlampen te kiezen die op afstand bestuurbaar zijn met een app, waardoor ze aangaan wanneer jij het wilt. Vaak zijn er dan ook nog instellingen voor verschillende kleuren mogelijk.

Schaf een accu heggenschaar aan

Heggen snoeien kan een grote en tijdrovende klus zijn. Het is nou eenmaal een behoorlijk fysieke karwei en met een heggenschaar kan het zo uren duren voordat de tuin er weer netjes bij staat. Ook bij heggenscharen met een snoer zitten nadelen, voornamelijk doordat het altijd geklungel is met de snoer. Daarom is het aan te raden om een accu heggenschaar aan te schaffen, voor tijd en gemak. De accu heggenscharen zijn enorm krachtig en vaak verstelbaar in hoogte voor verschillende heggen. Heb jij deze gadgets al in huis?

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee