Onmisbare stopcontacten voor elk interieur - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
stopcontact
Tips

Onmisbare stopcontacten voor elk interieur

In elk huis zijn momenteel tal van elektrische apparaten aanwezig die niet zonder stroombron kunnen. Genoeg stopcontacten in huis hebben, is dus belangrijk net als de plaatsing van deze stopcontacten. Zonder stopcontacten zijn we vandaag de dag nergens. Bedenk maar eens hoe vaak jij een stopcontact gebruikt. Bekijk hier de diverse soorten stopcontacten en beslis welke het beste passen in jouw interieur.

Opbouw stopcontact

Een opbouw stopcontact is, zoals de naam eigenlijk al zegt, op de muur gebouwd. Vaak lopen ook de leidingen naar het stopcontact op de muur. Deze techniek zagen we vooral in oudere huizen. Tegenwoordig worden deze stopcontacten alleen nog gebruikt in bijvoorbeeld schuurtjes en tuinhuizen. Met andere woorden, op plaatsen waar interieurdesign niet zo belangrijk is.

Inbouw stopcontact

Inbouw stopcontacten zijn een stuk moderner en verdwijnen in tegenstelling tot de opbouw stopcontacten bijna of geheel in de muur. Ook de leidingen ernaar toe zijn weggewerkt in de muur zodat ze veel minder opvallen in je interieur.

Stopcontact met of zonder randaarde

Op sommige plekken in huis zoals de badkamer en de keuken ben je verplicht om stopcontacten met randaarde te gebruiken. Zo’n stopcontact herken je aan de twee ijzeren klemmetjes boven en onder in het stopcontact. Zowel in de badkamer als in de keuken wordt water gebruikt en zoals je weet zijn elektriciteit en water geen goede combinatie. Wanneer je een stopcontact met randaarde gebruikt, wordt voorkomen dat je onder stroom komt te staan bij gebruik van elektrische apparaten in die ruimte. Veiligheid voor alles natuurlijk!

Moderne stopcontacten verrijken je interieur

De tijd dat stopcontacten alleen verkrijgbaar waren in wit/crème ligt inmiddels ook achter ons. Natuurlijk kun je nog witte stopcontacten kopen maar er zijn ook stopcontacten in andere kleuren waardoor ze zelfs een verrijking voor je interieur kunnen zijn. Naast de diverse kleuren worden stopcontacten ook geavanceerder. Wat dacht je van een stopcontact met USB-aansluiting? Zo kun je direct je mobiele telefoon opladen. Ook andere apparaten maken steeds vaker gebruik van USB-aansluitingen. Denk bijvoorbeeld aan camera’s of luchtverversers. Stopcontacten met ledverlichting zijn ook zeer handig. Zo heb je altijd een kleine lichtbron wanneer je ’s nachts naar het toilet gaat.

Stopcontacten online kopen

In deze tijden van corona kunnen we niet even snel naar de bouwmarkt om een stopcontact te halen. Gelukkig kun je stopcontacten ook gemakkelijk online bestellen. Schneider Electric biedt een ruime collectie stopcontacten aan op hun site.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee