4 grote voordelen van een kunststof boeiboord - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
boeiboord
Huis

4 grote voordelen van een kunststof boeiboord

Is jouw woning voorzien van houten boeiboorden, maar zijn deze aan vervanging toe? Wacht hier dan vooral niet te lang mee. Als je dit wel doet, kan er namelijk schade aan jouw woning ontstaan. Als je boeidelen wilt vervangen, ontdek je dat er verschillende mogelijkheden zijn. Je kunt wederom voor hout kiezen, maar veel mensen kiezen tegenwoordig voor kunststof. Twijfel je nog of je voor kunststof moet kiezen? Wij zetten hier 4 grote voordelen van kunststof boeiboorden op een rijtje.

1. Levenslange garantie

Eén van de grote voordelen van boeidelen is dat ze levenslange garantie bieden tegen rotten en delamineren. Dit komt doordat ze gemaakt zijn van kunststof en dus geen vocht opnemen. Wel kan er na verloop van tijd vuil hechten aan het materiaal. Gelukkig hebben kunststof boeidelen een glad oppervlak, waardoor je ze relatief makkelijk schoon kunt maken. Vandaar dat boeiboorden van dit materiaal de levensduur van de woning over het algemeen overschrijden. Reden genoeg om boeidelen van hout te vervangen door kunststof boeidelen als je het ons vraagt.

2. Verkleurt niet

Doordat boeidelen aan de buitenkant van een woning bevestigd worden, worden ze blootgesteld aan het wisselende weer in Nederland. Ze krijgen niet alleen te maken met regen en vorst, maar ook met zon. Als kunststof boeiboorden langdurig blootgesteld worden aan zonlicht, denk je misschien dat het materiaal op den duur kan verkleuren. Toch hoef je hier niet bang voor te zijn als je voor kunststof boeiboorden kiest. Bij de productie van kunststof boeiboorden worden er namelijk uv-stabilisatoren toegevoegd. Het gevolg hiervan is dat het materiaal kleurvast en uv-bestendig is. Hierdoor behouden boeidelen van kunststof jarenlang hun mooie uitstraling.

3. Onzichtbaar te monteren

Een derde voordeel van kunststof boeiboorden is dat je ze relatief makkelijk bevestigt. De meeste mensen kiezen ervoor om een boeiboord van dit materiaal te bevestigen met schroeven. Doordat er een speciaal bitje, schroeven en afwerkdopjes ontwikkeld zijn, is monteren een fluitje van een cent. De afwerkdopjes maken het bovendien mogelijk om kunststof boeidelen onzichtbaar te monteren. Ze passen niet alleen precies in de schroefgaten, maar hebben ook precies dezelfde kleur als de kunststof boeidelen. In sommige gevallen is het ook mogelijk om ze te verlijmen. Dit kan bijvoorbeeld als je het materiaal rechtstreeks op hout bevestigt.

4. Goede prijs-kwaliteitverhouding

Voordat je houten boeiboorden vervangt door kunststof, kijk je ongetwijfeld hoeveel dit je onderaan de streep kost. De kans is aanwezig dat je meer geld kwijt bent wanneer je voor kunststof boeiboorden kiest. Toch moet jij je hier niet te veel door laten leiden. Kunststof gaat namelijk veel langer mee dan hout. Hierdoor ben je op de lange termijn vaak goedkoper uit door voor kunststof boeiboorden te kiezen. Bovendien hoef je het materiaal nauwelijks te onderhouden. In tegenstelling tot hout hoeven boeiboorden van kunststof bijvoorbeeld niet geschilderd te worden.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee