19de editie van Art Rotterdam trekt 26.500 bezoekers - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
Art Rotterdam 2018
Styling

19de editie van Art Rotterdam trekt 26.500 bezoekers

De kunstbeurs Art Rotterdam die zich van 8 t/m 11 februari 2018 in de historische Van Nellefabriek voltrok, was wederom een doorslaand succes. De 19de editie van deze jaarlijkse en dynamische presentatie van internationale, veelal jonge kunst trok 26.500 kunstliefhebbers en professionals uit binnen- en buitenland. Als spil van de Art Rotterdam Week, een jaarlijks terugkerende kunstvierdaagse in de stad, heeft de beurs opnieuw de verwachtingen overtroffen. Fons Hof: “De stad bruiste een week lang met onder andere spectaculaire openingen in Museum Boijmans Van Beuningen en De Kunsthal en performances in Kunstcentrum Witte de With”.

Binnen- en buitenlandse galeries waren eensgezind in hun oordeel over de verkoop: opnieuw zijn er prachtige resultaten geboekt. Galerie Upstream verkocht al in het eerste uur van de beurs een gigantisch schilderij van 3 meter 40 hoog en 5 meter 20 breed, aan een Belgische verzamelaar. Galerie Borzo verkocht 5 schilderijen en 17 werken op papier van de Nederlandse kunstenaar Koen Vermeule en in de videosectie Projections werden door Parijse galerie Dix9 twee animaties, bestaande uit 1800 tekeningen, van de Servische kunstenaar Nemanja Nikolic verkocht aan zowel een Zwitserse als Nederlandse verzamelaar.

Art Rotterdam bezoekers

Fons Hof: “Er is een toenemende internationale aandacht voor Art Rotterdam en opvallend veel buitenlandse verzamelaars waren actief dit jaar”.

NN Group Award
Tijdens deze 19de editie van Art Rotterdam vond voor de tweede maal de uitreiking van de NN Group Award plaats. Genomineerden voor deze hedendaagse kunstprijs waren: Pauline Curnier Jardin, Main Section, Ellen de Bruijne Projects Amsterdam; Salim Bayri, Intersections, SIGN, projectspace Groningen; Sam Samiee, Main Section Redgallery Antwerp; Rafaël Rozendaal, video section Projections, Upstream Gallery Amsterdam. De winnaar van dit jaar, Pauline Curnier Jardin, ontving een geldprijs van €10.000,-. Tevens koopt verzekeraar en vermogensbeheerder NN Group werk uit het oeuvre van een van de genomineerden ten behoeve van de bedrijfscollectie. Dit werk krijgt een plaats in het hoofdkantoor in Den Haag.

Art Rotterdam NH Group Art Award

Over Art Rotterdam
Art Rotterdam is een gerenommeerde en verrassend gevarieerde kunstbeurs. Jaarlijks biedt dit evenement een podium aan de nieuwste ontwikkelingen in de beeldende kunst. De focus op jonge kunst, de variëteit van de verschillende secties, de verbinding met de stad Rotterdam en de fascinerende locatie verlenen Art Rotterdam een unieke uitstraling. Art Rotterdam is voor steeds meer kunstliefhebbers het aantrekkelijke alternatief binnen het internationale veld van kunstbeurzen en trekt ieder jaar meer bezoekers uit binnen- en buitenland.

Art Rotterdam 2019
Volgend jaar, in 2019, neemt Art Rotterdam opnieuw zijn intrek in de Van Nellefabriek. De kunstbeurs vindt dan plaats van 7 tot en met 10 februari.

Art Rotterdam Van Nelle Fabriek

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee