Zo kun je het dakterras gezellig aankleden - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
dakterras
Huis

Zo kun je het dakterras gezellig aankleden

Een dakterras is een fijne buitenruimte, maar het kan soms een uitdaging zijn om het gezellig en functioneel in te richten. Met de juiste aanpak kun je van het terras een heerlijke plek maken waar je kunt ontspannen en genieten van het uitzicht. Hieronder delen we enkele handige tips om je eigen dakterras leuk aan te kleden, met oog op zowel sfeer als de praktische aspecten.

Gezellige sfeer creëren

Als je een gezellige sfeer op je dakterras wilt creëren, mag buitenverlichting niet ontbreken. Gebruik bijvoorbeeld lantaarns, lichtslingers of sfeerlampen op zonne-energie voor een romantische ambiance. Vooral tijdens de zwoele zomeravonden kun je hier optimaal van genieten! Denk ook aan het toevoegen van comfortabele kussens, decoratieve buitenkleden en warme plaids om de knusse sfeer te bevorderen.

Gebruik van plantenbakken

Planten brengen het dakterras tot leven en zorgen voor een natuurlijk uitstraling. Maak gebruik van plantenbakken om bloemen, kruiden en kleine struiken te plaatsen op je terras. Let er wel op dat de planten goed gedijen in de zon en dat ze weinig onderhoud nodig hebben. Wil je het jezelf nog makkelijker maken? Dan kun je ook gevulde plantenbakken van Plesanto aanschaffen. Je kiest een aantal leuke plantenbakken uit die vervolgens kant-en-klaar worden geleverd met de mooiste bloemen of planten erin. Zo geniet je direct van een sfeervol en groen resultaat. Hoe handig is dat?

Leuke tuinmeubelen neerzetten

Investeer in comfortabele tuinmeubelen die uitnodigen om lekker buiten te zitten en optimaal te genieten van de buitenlucht. Kies voor duurzame materialen zoals geïmpregneerd hout of aluminium. Deze zijn bestand tegen allerlei weersinvloeden en gaan lang mee. Overweeg ook multifunctionele meubelstukken zoals een bank met opbergruimte om slim gebruik te maken van de beschikbare ruimte.

Rekening houden met harde wind

Een praktisch aspect waar je rekening mee moet houden, is de harde wind die op grote hoogte kan waaien. Kies daarom voor stevige en stabiele meubelen die goed op hun plek blijven staan. Dat geldt ook voor de plantenbakken en bloempotten. Veranker eventueel meubels of accessoires zodat ze zelfs tijdens harde windvlagen niet wegwaaien.

Functionele schaduwoplossingen

Het is fijn om voldoende schaduw op je dakterras te creëren om te voorkomen dat je verbrandt tijdens de zonnige dagen. Kies voor een schaduwdoek of parasol van een goed UV-werend materiaal. Vergeet natuurlijk niet om deze schaduwoplossing stevig te verankeren om te voorkomen dat het wegwaait. Als je het even niet gebruikt, is het verstandig om het op te bergen om schade of ongelukken te voorkomen.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee