Zeven redenen om naar de Velt-ecotuindagen te gaan - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
Velt eco tuindagen
Agenda

Zeven redenen om naar de Velt-ecotuindagen te gaan

De Velt-ecotuindagen vinden plaats op zaterdag 2 en zondag 3 juni 2018. Waarom je zou gaan? Lees hier onze 7 redenen.

  1. Kies uit een ongekend aanbod van tuinen. Nog nooit namen zoveel tuinen deel aan de Velt-Ecotuindagen. Meer dan 250 poorten gaan in het eerste weekend van juni open en nodigen je uit om binnen te komen in ecoparadijsjes.
  2. Leer genieten van gezond, ecologisch gazon. Tuincentra slaan je om de oren met allerlei adviezen om je gazon gezond te houden. Bij Velt vinden we veel van die adviezen overbodig en raden we vooral aan om te genieten van je gazon. Zonder pesticiden of kunstmest krijg je een minstens zo rijk gazon. Want zodra je het belang van een grote biodiversiteit kent, neem je er de bloempjes en het rijke bodemleven, heel graag bij.
  3. Laat je inspireren door de ecologische tuinen. Wie weet leer je wel net dat plantje kennen dat je al jaren zocht voor je geveltuintje. Of ontdek je hoe je chayotes moet planten. Of welke plant de functie van je parasol kan overnemen op je terras. Inspiratie verzekerd!
  4. Luister naar de verhalen van tuineigenaars. Tijdens rondleidingen, demonstraties of workshops leer je van de tuineigenaar zelf en kun je al je vragen kwijt. De Velt-ecotuindagen zijn dé hoogmis van ecologisch tuinieren en je gaat vast en zeker geïnspireerd naar huis.
  5. Praat bij met gelijkgestemde zielen. Elk jaar merken we het weer: vriendschappen die ontstaan tijdens de Velt-ecotuindagen. Want in de tuinen ontmoet je mensen die net zo bekommerd zijn om een gezond gazon of de impact van bestrijdingsmiddelen als jij.
  6. Proef van lekkers uit de tuin. In heel wat tuinen kun je genieten van oogst uit de tuin, bereid door de tuineigenaars zelf. Dat kan gaan van confituur tot zelfbereide drankjes of groenten. En dat terwijl je uitblaast in de rust van de tuin.
  7. Beleef een vereniging in groei. Meer dan 17.000 gezinnen zijn intussen aangesloten bij Velt en dat voel je. De Velt-leden staan met open armen klaar om je te ontvangen of je verneemt van de tuineigenaar welke leuke activiteiten er in de buurt georganiseerd worden.

Op www.velt.nu/ecotuindagen vind je alle tuinen, openingstijden en het aanbod per tuin.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee