Wonderapp voor planten - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
PlantNet app
Algemeen

Wonderapp voor planten

Ken je dat: je ziet een bijzondere plant of bloem, maar je kan er maar niet achter komen hoe deze heet. Met deze wonderapp is dat nu verleden tijd.

Wereldwijd groeien meer dan 390 duizend planten, waaronder meer dan 369 duizend bloeiende soorten. Dat werd dit jaar door een onderzoek in kaart gebracht. Logisch dat we met zo’n grote hoeveelheid soms door de bomen het bos niet meer zien. In de praktijk kunnen we vaak maar een handjevol namen van al die planten onthouden.

Dat is soms onhandig. Kom je net een mooie plant tegen die je in gedachten al helemaal ziet staan op je vensterbank, maar kan je niet achterhalen hoe de plant heet. Daar gaat je nieuwe aanwinst.

‘Shazam’ voor planten

Dat moet beter kunnen, moeten de ontwikkelaars van de PlantNet app hebben gedacht. Met deze app kan je planten identificeren met je smartphone. De software wordt ook wel vergeleken met Shazam, een applicatie waarmee je een muzieknummer kan opnemen. Als de app de muziek herkent, geeft deze je de naam. Handig als je die was vergeten.

PlantNet app scherm

Hoe PlantNet werkt? De app maakt gebruik van een database van een groot sociaal netwerk waarin foto’s en informatie van veel verschillende planten worden gedeeld. De software kan planten op de nieuwe foto’s herkennen en deze zo koppelen aan planten die al in de database staan.

Steeds meer planten

Op dit moment heeft de database meer dan vierduizend planten. Maar die hoeveelheid wordt groter als er meer mensen de app installeren en zelf ook bijdragen aan de database.

Benieuwd geworden? PlantNet kan je gratis downloaden op je Android of Apple smartphone.

 

In dit filmpje wordt verder uitgelegd hoe de app werkt:

Meer lezen

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee