Waarom jij voor een visgraat vloer moet gaan - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
visgraatvloer
Huis

Waarom jij voor een visgraat vloer moet gaan

Een visgraat vloer is de nieuwe hippe vloer van deze tijd. Ga jij binnenkort verhuizen of wil je simpelweg een nieuwe vloer in huis? Hoewel een visgraat vloer misschien niet het meest voor de hand liggende is, kan het een geweldige toevoeging zijn aan de ruimte in jouw woning. Ben je benieuwd naar wat een visgraat vloer is en hoe je deze moet leggen? Lees dan gauw verder.

Wat is een visgraat vloer eigenlijk?

Een visgraat vloer ligt, zoals de naam al doet vermoeden, als een visgraat op de grond. Het zijn vrij korte plankjes die diagonaal en haaks op elkaar worden geplaatst. Op die manier ontstaat er een een soort trapsgewijs patroon op de grond en ja, dat doet nogal denken aan een vissengraat. De klassieke versie van deze vloer wordt haaks op elkaar geplaatst maar het kan ook op een Hongaarse manier gelegd worden. In dat geval worden de plankjes niet recht afgezaagd, maar schuin. Daardoor lijkt de vloer meer in een recht patroon te liggen dan noodzakelijk in een vissengraat patroon. Wel lijkt het er heel erg op.

Waarom zou je voor een visgraat vloer kiezen?

Een visgraat vloer is echt de trend van het moment. Hoewel het vroeger vooral was weggelegd voor de vloeren van grote, rijke villa’s of zelfs kastelen, is dat hedendaags gewoon voor iedereen beschikbaar. Daar zijn we natuurlijk hartstikke blij mee, het is namelijk echt een prachtige en unieke manier om je vloer neer te leggen. Tevens geeft het toch dat beetje gevoel van luxe mee, waardoor jij je echt een koning(in) in je eigen huis voelt.

Welke materialen kan je gebruiken?

Klassiek gezien wordt voor het materiaal hout gebruikt om een visgraat vloer te leggen. Dat zie je behoorlijk vaak terug in huizen. Toch is dit echt niet het enige materiaal waarmee je deze vloer kan leggen. Zo is er ook visgraat laminaat. Dat zijn dus geen massieve houten plankjes maar planken gemaakt van laminaat. Daarbij zijn de plankjes al voorgefabriceerd en moet je het alleen nog zelf leggen of laten leggen. Dit doe je door middel van de fold-down techniek.

  • Dit houdt in dat de ondergrond droog en vlak moet zijn.
  • Daarna plaats je een ondervloer.
  • Vervolgens maak je een startpunt, waarbij je een aantal plankjes loodrecht op elkaar legt.
  • Als je dit met meerdere starterspunten doet, bepaal je de ligging van de planken in de ruimte.
  • Vanaf daar leg je de planken verder.

Peace of cake!

Je kan ook kiezen voor visgraat pvc. Dat is een vloer waarbij geen hout zit maar dat is gemaakt van kunststof stroken. Daarin zit een microvelling en een voelbare houtstructuur. De vloeren lijken net hout maar zijn dat toch echt niet. Ideaal als het kopen van een eikenhout visgraat vloer te duur is, maar je toch een luxe uitstraling wil in jouw huis. Overigens is pvc ideaal omdat het waterbestendig is, je kan het materiaal dus niet alleen in de woonkamer leggen, maar ook in de wc of in de badkamer. Daarnaast is het perfect te combineren met vloerverwarming. De vloer heeft namelijk een hele lage warmteweerstand.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee