Waar let je op bij de aanschaf van nieuwe tuinstoelen? - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
tuinstoelen
Terras

Waar let je op bij de aanschaf van nieuwe tuinstoelen?

Misschien zijn je oude tuinstoelen aan vervanging toe. Of misschien ben je wel toe aan een heel iets nieuws. Hoe dan ook is het handig om te weten waar je op moet letten wanneer je nieuwe tuinstoelen aan gaat schaffen. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om goed te letten op de zithoogte. Dit en meer tips lees je in dit artikel!

Waar plaats je de tuinstoelen?

Bepaal, voordat je de tuinstoelen gaat aanschaffen, waar je deze wilt plaatsen. Komen ze in een open tuin of zet je ze onder een overkapping? Dit is belangrijk, omdat stoelen die buiten komen te staan andere eigenschappen nodig hebben. Zo is bijvoorbeeld niet elk materiaal weerbestendig. Wil je graag houten stoelen in de open tuin plaatsen? Dan kun je het beste kiezen voor tuinstoelen van teakhout, omdat deze houtsoort goed bestand is tegen verschillende weersinvloeden.

Waar ga je de stoel voor gebruiken?

Daarnaast bestaan er verschillende soorten tuinstoelen. Zo heb je loungestoelen, maar ook verstelbare stoelen en dining stoelen. Een loungestoel is heerlijk om in te relaxen, maar houd er wel rekening mee dat de kussens bij regen en in de winter naar binnen moeten. Ook met een verstelbare stoel kun je heerlijk van de zon genieten en deze past ook nog eens aan tafel. Een dining stoel is enkel geschikt voor aan tafel.

Hoeveel stoelen heb je nodig?

Bedenk van tevoren goed hoeveel stoelen je nodig hebt. Ga daarbij uit van bijvoorbeeld de grootte van het gezin of vrienden die vaak langskomen. Zo kun je met het opmeten van de ruimte rekening houden hoeveel stoelen er moeten komen.

Meet de ruimte goed op

Ga je de stoelen aan een tafel plaatsen? Meet dan van tevoren goed de tafel op, zodat je weet hoe hoog de stoelen moeten zijn en hoeveel stoelen er om de tafel passen. Ook voor een andere ruimte is het belangrijk om te meten, zodat je voorkomt dat je niet veel te grote of te kleine stoelen koopt.

Mix & match met tuinstoelen

Je kunt kiezen voor een kant en klare tuinset, maar dit hoeft tegenwoordig niet meer. Zo kun je zelf een tuintafel kiezen die je mooi vindt en hier vervolgens tuinstoelen bij uitzoeken. Ga bijvoorbeeld voor eenzelfde tuinstoel in verschillende kleuren, of kies verschillende soorten stoelen.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee