Vergeet deze verzekeringen niet af te sluiten voor je huis en tuin - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
inboedelverzekering
Huis

Vergeet deze verzekeringen niet af te sluiten voor je huis en tuin

Jaarlijks even je verzekeringen checken? Het is een verstandig en kostenbesparend idee. Kijk kritisch of de verzekeringen nog op je situatie aansluiten. En of je niet mogelijk (veel) geld op één of meerdere verzekeringen kunt besparen.

Feit is dat je op sommige verzekeringen wél kunt besparen, maar niet wilt besparen. Dit is bijvoorbeeld het geval bij een woonverzekering. Als er onverhoopt schade aan je woning ontstaat, wil je gewoonweg perfect verzekerd zijn. Dat is het geval als je voor de juiste woonverzekeringen kiest. Onder meer onderstaande woonverzekeringen zijn daarbij aanraders.

Inboedelverzekering

Met een inboedelverzekering dek je schade aan alle losstaande spullen in je woning. Dit zijn bijvoorbeeld je bank, je eettafel, je camera die in je kast ligt, je vloerkleed en aanverwante producten.

Mocht er bijvoorbeeld schade aan je woonkamer ontstaan, lopen de kosten hoog op. Het vloerkleed gaat kapot, de bank, de fauteuils gaan kapot en allerlei decoratiestukken kunnen stuk. De totale kosten lopen hoog op, waardoor je maar al te blij met je inboedelverzekering bent. Ga daarom jaarlijks na of de inboedelverzekering nog op je situatie aansluit.

Opstalverzekering

Met een opstalverzekering dek je schade aan alle spullen die nagelvast aan je woning zitten. Hierbij kun je denken aan schade aan de leidingen, de keuken, het toilet, de centrale verwarming en de badkamer. Dit zijn allemaal zaken die je niet zomaar naar een ander huis mee kunt nemen.

Dergelijke zaken hebben vaak een forse waarde. Op het moment dat er bijvoorbeeld sprake van brand of een ontploffing is, komt de opstalverzekering goed van pas. Omdat de kosten bij een dergelijke schade hoog op kunnen lopen, wordt een opstalverzekering door veel hypotheekverstrekkers verplicht gesteld.

Glasverzekering

Heb je prachtige glazen ramen en deuren? Voor dergelijk glas kun je een speciale glasverzekering afsluiten. Op het moment dat er bijvoorbeeld een storm langs je woning raast, is de kans groot dat er schade aan het glas ontstaat. Een glasverzekering dekt deze schade.

Klinkt een glasverzekering bij jou als muziek in de oren? Het is goed om te weten dat je zo’n verzekering als aanvulling op je inboedel- of opstalverzekering af kunt sluiten. Doe hiervoor navraag bij de verzekeringsmaatschappij waar je je verzekering(en) bij afgesloten hebt.

Tuinverzekering

Bij sommige maatschappijen is het mogelijk om een speciale tuinverzekering af te sluiten. Met zo’n verzekering ben je verzekerd tegen schade aan alle spullen in je tuin of op je balkon. Het gaat hierbij om schade door bijvoorbeeld storm, neerslag, inbraak, brand en diefstal.

Is een tuinverzekering verplicht? Nee, zeker niet. Met het oog op het vele noodweer is het echter wel een ware aanrader!

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee