Ga je verhuizen? Vergeet niet de juiste verzekeringen af te sluiten - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
verhuizen
Huis

Ga je verhuizen? Vergeet niet de juiste verzekeringen af te sluiten

Wanneer je midden in een verhuizing zit, heb je vaak genoeg aan je hoofd. Denk maar aan het maken van een planning, je spullen inpakken in dozen en het regelen van een verhuisauto. Sommige mensen staan tijdens een verhuizing niet stil bij het afsluiten van de juiste verzekeringen voor hun nieuwe woning zoals een WA-verzekering en een inboedelverzekering. In deze blog leggen we je daarom uit welke verzekeringen je niet moet vergeten af te sluiten wanneer je gaat verhuizen naar een nieuwe woning.

Sluit de juiste verzekering af

De spullen in je huis hebben waarde. Het zou zonde zijn als door bijvoorbeeld diefstal, brand of een lekkage de waarde van deze spullen niet meer kan worden teruggevorderd. Daarom is het belangrijk om een inboedelverzekering af te sluiten. Met een inboedelverzekering ben je namelijk verzekerd voor de spullen in je huis. Hierbij kun je de waarde van de spullen laten vergoeden door je verzekering wanneer je hier recht op hebt. Onder je inboedel van je woning worden alle spullen bedoeld. Denk hierbij aan bijvoorbeeld tafels, stoelen, elektronica, gordijnen en ook sportartikelen en muziekinstrumenten. De waarde van je spullen zijn in de meeste gevallen erg hoog, waardoor veel mensen zullen kiezen om een inboedelverzekering af te sluiten. Wanneer je gaat verhuizen naar een nieuwe woning, moet je dus een nieuwe verzekering afsluiten bij je verzekeraar. Doe dit het liefst zo snel mogelijk, aangezien de inboedelverzekering al in kan gaan vanaf het moment dat je de sleutels krijgt.

WA-verzekering afsluiten

Met een WA verzekering ben je verzekerd voor de schade die jij bij een andere auto veroorzaakt. Het is wettelijk verplicht om een WA-verzekering af te sluiten wanneer je in het bezit bent van een auto. Het is namelijk een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering. Je kunt van deze verzekering gebruik maken wanneer je bijvoorbeeld schade hebt veroorzaakt aan een andere auto door een botsing of foutieve inschatting bij het parkeren. De WA-verzekering richt zich dan ook alleen op schade aan auto’s. Wanneer je je ook wilt laten verzekeren voor schade die je per ongeluk bij iemand thuis hebt veroorzaakt, dekt een WA-verzekering dit niet. Hierbij zul je dan gebruik moeten maken van een aansprakelijkheidsverzekering. Dit zijn allemaal zaken waar je over na moet denken; waar wil je je wel en waar wil je je niet voor verzekeren? Vooral tijdens een verhuizing kunnen sommige administratieve zaken blijven liggen. We hopen dat dit artikel je een duidelijk handvat heeft gegeven voor de verzekeringen die je moet afsluiten tijdens een verhuizing.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee