Topmatras voor een perfecte nachtrust - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
topmatras
Slaapkamer

Topmatras voor een perfecte nachtrust

Iedereen kent Doornroosje en haar honderd jaren diepe slaap wel uit zijn of haar kindertijd. Stiekem zijn we nu allemaal jaloers op die diepe slaap. Hadden wij maar zo’n perfecte nachtrust. Toch hoeft dit niet bij een sprookje te blijven. Ook jij kunt net als Doornroosje heerlijk slapen zonder wakker te worden. Je hoeft simpelweg alleen gehoor te geven aan jouw slaapwensen. Deze tips kunnen je daarbij helpen!

Fijn beddengoed

Om nog maar even bij het sprookje te blijven, sliep Doornroosje in een bed met de fijnste stof. Waarom wij dan niet? Je beddengoed heeft een grotere invloed op je slaap dan je in eerste instantie denkt. Dit begint bij het juiste dekbed, dekbedovertrek en hoeslaken die niet schuren of op een andere manier de huid irriteren. Je doet er daarom goed aan te kiezen voor beddengoed dat bij jouw slaappatroon past. Transpireer je bijvoorbeeld veel in je slaap? Kies dan voor beddengoed van katoen, zijde of bamboe. Heb je het snel koud? Dan doe je er goed aan voor flanel te kiezen. Deze stof past zich namelijk aan aan jouw lichaamstemperatuur en voelt hierdoor snel warm aan.

Lichaamstemperatuur regelen met een topmatras

Het is nou eenmaal zo dat de een het snel warm heeft en de ander snel koud. Hierdoor kun je draaien en woelen wat je maar wilt, maar slapen? Ho maar! Extra vervelend natuurlijk voor degene die naast je probeert te slapen. Een topmatras kan hier de oplossing bieden. Dit is een extra matras voor bovenop je nieuwe of huidige matras en kan volledig afgestemd worden op jouw slaapwensen. Handig om te weten, is dat jij en je partner allebei een ander topmatras kunnen nemen. Heb je het zelf snel warm dan kun je kiezen voor een topmatras van gelschuim voor een verkoelend effect. Heeft jouw partner het snel koud? Raad hem of haar dan een topper met een binnenkern van latex aan, waardoor de lichaamswarmte behouden blijft.

Goede ondersteuning

And last but not least, zorg voor het juiste kussen, matras én bedbodem. Deze hebben namelijk een grote invloed op je nachtrust. Zo helpt een kussen je om in de juiste positie te liggen, zodat je nekspieren en schouders kunnen ontspannen voor een natuurlijke, rechte houding van je ruggenwervel. Het matras zorgt voor een goede ondersteuning van je ruggengraat, zeker in combinatie met de juiste bedbodem. Welke ondersteuning jij nodig hebt, hangt volledig af van jouw lichaam. Ga daarom eens langs bij een beddenspecialist en probeer verschillende topmatrassen die jouw matras of boxspring comfortabeler maken. Probeer het zelf en ervaar een nachtrust als nooit te voren!

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee