Tips om je woning groter te laten lijken - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
grote woonkamer
Interieur

Tips om je woning groter te laten lijken

Het interieur van je woning is voor velen erg belangrijk. Niet alleen omdat het er mooi uit moet zien en je de laatste trends wil volgen, maar ook omdat je je thuis wil voelen op deze plek. Wie denkt dat dat niet mogelijk is als je een relatief kleine woning hebt, heeft het mis. Door slimme keuzes te maken bij het inrichten en aankleden van je woning kun je je woning namelijk veel groter en ruimer laten lijken. Tegelijkertijd kun je de woning ook visueel veel kleiner maken met bepaalde keuzes, zonder dat je dit echt in de gaten hebt. Wij zetten een aantal tips voor je op een rij om je woning groter en ruimer te laten lijken.

Lichte kleuren

Ieder heeft zijn of haar eigen voorkeur voor bepaalde kleuren in de woning. Echter, donkere kleuren geven je inrichting een comfortabele en knusse sfeer, maar absorberen ook het licht. Door dit gebrek aan licht kan de ruimte kleiner aanvoelen. In tegenstelling tot donkere kleuren, zorgen lichte kleuren er juist voor dat al het licht dat er in een kamer is gereflecteerd wordt. Met name grote oppervlaktes zoals een vloer of een wand hebben dit effect, en zijn daarmee dus goede elementen om te voorzien van een lichte kleur. Ook een grote bank of een ruime eettafel in lichte kleuren kunnen voor dit effect zorgen.

Glazen elementen

Door elementen van glas te gebruiken in je interieur, kan een ruimte ook veel groter lijken. Glas heeft namelijk twee kenmerken die hier goed van toepassing komen. Allereerst weerkaatst glas heel sterk, waardoor licht beter tot zijn recht komt in een kamer. Bovendien kun je door glas heen kijken, waardoor er optisch gezien minder scheidingen zijn in een ruimte en daardoor groter en ruimer lijkt. Mede hierdoor zie je steeds meer mensen de trend volgen om grote ramen in hun huis te laten plaatsen, maar ook steeds vaker voor bijvoorbeeld een glazen salontafel kiezen.

Spiegels ophangen

Een spiegel zie je vooral terugkomen in een badkamer, maar ook steeds vaker wordt een spiegel als element gebruikt om een ruimte groter te laten lijken. Een spiegel zorgt er namelijk voor dat je, weliswaar via een ander perspectief, op een andere manier de bepaalde ruimte in kijkt. Hierdoor lijkt het alsof de ruimte groter is dan hij in werkelijkheid is en geeft je dus een heel ruimtelijk gevoel. Bovendien zijn spiegels vandaag de dag in allerlei soorten en maten te verkrijgen, waardoor je altijd wel een spiegel kunt vinden die goed bij jouw wensen en stijl past.

Om het totaalplaatje optimaal te krijgen en je woning dus zo groot en ruim mogelijk te laten lijken, adviseren we om niet te kiezen voor allerlei losse oplossingen. Maak een goed plan om de ruimte helemaal op elkaar aan te laten sluiten en te kiezen voor een ruimtelijke oplossing. Zo kun je van een inrichting gaan genieten die helemaal op elkaar is afgestemd en bovendien ook een groot en ruimtelijk gevoel geeft.

Meer lezen

Eén reactie op “Tips om je woning groter te laten lijken”

  1. Marie Sanders schreef:

    Ik heb een huurwoning gevonden die iets aan de kleinere kant is, dus ik wil het graag een grotere feel geven. De spiegels en lichte kleuren zijn inderdaad goede ideeën! Ik denk dat ik een hele grote spiegel zal ophangen met een zacht roze muur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee