Tijdloze inrichting - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
Leren bank
Styling

Tijdloze inrichting

Wanneer tijdloze materialen materialen zoals steen, glas, staal en hout zijn verwerkt in het interieur, is het te merken dat deze niet snel uit de mode raken. Een bar van hout, staal en glas is over 10 jaar nog steeds mooi. Het is de kunst om met leuke accenten het interieur de nodige flair te geven. Zorg dan ook dat de basis interieur tijdloos is en laat de accenten opvallen.

Koop meubels die een leven lang mee gaan. Koop een leren bank die zo tijdloos is dat hij na 20 jaar een design collectors item is geworden. Er zijn genoeg voorbeelden van leren banken die dankzij ontwerp en de juiste materiaal keuze tijdloos zijn en daardoor duurzaam. Een aantal designklassiekers:

  • Serie Up B&B Italia. Al in 1969 ontwierp Geatano Pesce de zeer vooruitstrevende Up serie. De serie bestond uit 7 items. De fauteuil in combinatie met de poef is uitgegroeid tot internationaal designicoon. Het zachte, ronde model verwijst naar de vrouw. De Big Mama, zoals het model ook wel wordt genoemd, is ook verkrijgbaar voor kinderen.
  • Bertoia chair Knoll. De sierlijke Bertoia serieuit 1952 is het resultaat van Bertoia’s studie naar ruimte, vorm en functie. Hij weet met een industrieel materiaal een elegant icoon tot stand te brengen.
  • LC2 Cassina. Al in 1928 ontworpen Le Corbusier en Charlotte Perriand de LC2. Cassina begon in 1965 aan een serie indrukwekkende heruitgaven van onder andere werk van Le Corbusier, Rietveld en Charles Rennie Mackintosh. Enkel Cassina heeft de internationale rechten van het originele Le Corbusier meubilair.
  • Eames Plywood Chair Vitra. Charles en Ray Eames experimenteerden jarenlang met nieuwe technieken om zitschalen van gevormd multiplex te kunnen produceren die de contouren van het menselijk lichaam aannamen. Dit lukte hen in 1945 met dePlywood Collectie, de stoelen uit deze serie zijn uitgegroeid tot klassiekers met een uitstraling die ook vandaag nog eigentijds aandoet.
  • Barcelona Chair Knoll. De Barcelona chair,naar het ontwerp van architect Ludwig Mies van der Rohe en interieurontwerpster Lilly Reich uit 1929. De officiële productie is sinds 1948 onder licentie van het Amerikaanse Knoll International.
  • Utrecht fauteuil Rietveld. De Utrecht fauteuil van architect Gerrit Rietveld uit 1935.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee