5x snoeien in de zomer - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
snoeischaar
Seizoen

5x snoeien in de zomer

Tijd voor de zomersnoei! Deze planten en bomen kunnen dit nu heel goed gebruiken:

  • Vroegbloeiende struiken. Door ze snel na de bloei te snoeien, ontwikkelt de plant nieuwe bloemknoppen (doe dit niet in de herfst, want dan knip je de knoppen eruit!). Bovendien kun je ze met een snoeibeurt in toom houden.
  • Rozen. Knip de uitgebloeide bloemen weg en haal wilde scheuten weg. Dat zijn scheuten die vanuit de entplek (deverdikking) op de onderstam opkomen. Graaf de grond rondom voorzichtig weg en scheur de scheuten af door ze omlaag te trekken.
  • Blauweregen. Kort de zijscheuten in op 3 à 4 ogen, want Wisteria bloeit op meerjarige, korte sporen. Bijkomend voordeel: dikke kans dat er nog een tweede bloei komt.
  • Tweede bloei: kattenkruid (Nepeta), salie (Salvia), vrouwenmantel (Achemilla) en ooievaarsbek (Geranium) mag je na de bloei rustig flink terugknippen, dan gaan ze voor de tweede keer bloeien.
  • Esdoorn (Acer), Berk (Betula), Haagbeuk (Carnipus) en noot (Juglans) snoei je nu, als de bomen vol in blad staan.Niet drastisch, maar vooral om ze in model te houden. Je kunt ook lange takken inkorten.

Schaartje: €1,95 Dille & Kamille

Meer lezen

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee