Strakke vijver, kleine bloemenweide - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
Buiten

Strakke vijver, kleine bloemenweide

strakke vijver, kleine bloemenweideHet middelpunt van deze tuin met zijn krachtige zichtlijnen, is
de strakke vijver. Vanuit de woonkamer kijk je er mooi op uit, maar helemaal heerlijk is het zicht vanaf de lattenbank achter in de tuin. Die lijkt te zweven en is half overdekt waardoor het echt een superplekje is. Naast de strakke vijver zijn meer strakke vormen te vinden in deze tuin, zoals de wintergroene, dwars geplaatste taxus- en buxushagen. Ook de  buxusbollen en zwarte bamboe naast de bank achterin geven structuur aan de tuin.
De rechte lijnen worden verzacht door de beplanting.  De zonkant van de vijver ligt tegen een kleine, rijkbloeiende bloemenweide aan. De planten kruipen over de randen van de grote betontegels.

Bont bloementapijt
De kleine bloemenweide is met buxusbollen, rijkbloeiende vaste planten, siergrassen en veel bloembollen het hele jaar door een bont bloementapijt. De strook links van de strakke vijver ligt in de schaduw, ideaal voor de bodembedekkende gele dovenetel Lamiastrum ‘Herman’s Pride’ en geitenbaard Aruncus ‘Horatio’.  In de zomer zorgt pluimhortensia  Hydrangea paniculata ‘Kyushu’ voor kleur. De witte en lichtgele bloemkleuren lichten dit schaduwgedeelte op.

Bomen in bakken
In robuuste bakken gemaakt van betontegels in een verzinkt stalen frame, staan kleine bomen: de gele kornoelje die vroeg bloeit en in de herfst mooi verkleurt.  Aan de voet van de boompjes in de bakken is witbonte zegge Carex ‘Ice Dance’ geplant. Die zorgt ook in de winter voor wat kleur.

Stoer hek voor zacht plukfruit
Betonstalen matten aan weerszijden van de tuin bieden beschutting aan het zonnige terras, waar ’s zomers vaak buiten wordt gegeten, en geven steun aan bramen- en frambozenstruiken. De braam is een doornloze: Rubus ‘Thornless Evergreen’.

Fotografie: Henny van Belkom. Tuinontwerp: Terraforma.nl

 

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee