Startup brengt groene roomdivider naar Nederlandse kantoren - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
Wilde wand
Kamerplanten

Startup brengt groene roomdivider naar Nederlandse kantoren

Meer sfeer en zuurstof op de werkvloer. Dat is het effect van de Wilde Wand, een nieuwe en duurzame roomdivider vól luchtzuiverende planten. De bedenkers willen hiermee de kantoren in Nederland gaan vergroenen.

Het kantoor van de toekomst is een gezonde, groene werkplek, ingericht volgens circulaire principes. Arne Driessen en Michelle Stede, de oprichters van startup The Greener Good, willen hierin een verschil maken. Met hun circulaire groene roomdivider de Wilde Wand zorgen zij voor een prettig binnenklimaat en verbeterde akoestiek: sfeer en zuurstof op de werkplek. “We brengen het merendeel van onze tijd werkend door in kantoren. Daarom is het van belang de werkplek gezond en prettig in te richten”, vertelt Stede. “Een groene kantoortuin versterkt de creativiteit en productiviteit van mensen en vermindert stress- en vermoeidheidsklachten. Zo verdient groen zichzelf terug.”

Kantoortuin

Groene roomdivider in de kantoortuin

De Wilde Wand is een mobiele groene roomdivider vol met luchtzuiverende planten. “Hiermee verbeteren we het binnenklimaat en de akoestiek. Bedrijven kunnen de Wilde Wand gebruiken om ruimtes flexibel in te delen. Bovenal creëert de wand een levendige, groene werkplek waar mensen zich goed voelen,” aldus Stede.

Circulaire economie op kantoor

Mede-oprichter Arne Driessen wijst op het belang van meer circulariteit. “Nog maar 9 procent van de wereldeconomie is circulair. Wel neemt de vraag naar duurzame producten verder toe. Er liggen dus nog veel grote uitdagingen én kansen. Voor ons is circulair en groen een hele logische combinatie, niet alleen goed voor mensen, ook voor het milieu.”

CO2 wordt zuurstof

De Wilde Wand absorbeert geluid en zorgt er daarmee voor dat mensen in meer rust kunnen werken. Zo maken de planten van de Wilde Wand hoorbaar het verschil in een rumoerige ruimte. Daarnaast zet de wand CO2 om in zuurstof, verhoogt het zo de luchtvochtigheid en breekt het fijnstof en vluchtige organische componenten af. Het resultaat? Schonere én frisse lucht. “Naast plantenwand kan de Wilde Wand ook worden ingedeeld als bijvoorbeeld whiteboard, prikbord, dichte of open kast. Handig voor meerdere doeleinden dus”, aldus Driessen.

Eerste kantoren

De eerste Wilde Wanden worden begin juni geplaatst in kantoortuinen door heel Nederland. Daarnaast komt de start-up binnenkort met meer innovatieve circulaire groenproducten op de markt.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee