Rabarber is er altijd vroeg bij. Ondanks de langdurende kou de afgelopen weken kwamen de roze knoppen al half maart boven, nu het wat warmer wordt en het af en toe regent schiet hij de grond uit.
Als de rabarber boven de grond komt, kan je er een zgn. bleekpot (www.vreeken.nl of www.detuinwinkel.nl) overheen zetten. Dat bevordert de groei, de stelen blijven mooi licht roze en worden er lekker zoet en mals van. Ik neem me elk jaar voor zo’n pot te bestellen, maar ben ook nu weer te laat.
Ik vind rabarber leuk om te zien, met z’n grote gerimpelde bladeren en roze stelen. Dan volgt de bonus: de bloei! Eén zo’n bloeiende ‘aar’ in een grote groene fles op tafel, prachtig! Het leuke van rabarber vind ik verder dat het een echte seizoens groente is. Je oogst de stelen van april tot 21 juni. Na die tijd worden de stelen hard en smaken ze wrang, door het oxaalzuur.
Met rabarber kan je de lekkerste recepten maken: compote over de yoghurt, rabarbercrumble of met aardbeien erdoorheen als ijs.
Hierbij mijn succes recept voor rabarber-aardbeiensorbetijs:
Ingrediënten:
Stappen:
Stap 10 en 11 kan je ook vervangen door het mengsel in een ijsmachine te doen.
Ik maak een flinke voorraad zodat we er de hele zomer van kunnen genieten. Serveren met lekker veel aardbeien en slagroommmm!
Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee