Een beauty van een baksel, deze bloementaart van kokos met eetbare seringen! Groeien deze bloemen niet in je tuin? Koop ze bij de groentewinkel, een goed gesorteerde supermarkt of online (kijk voor een grote collectie op bloombites.nl). Belangrijk: gebruik onbespoten bloemen. Die van de bloemist zijn helaas vaak bespoten.
Dit recept komt uit het bakboek ‘Zoet & Shoot’ van de Zweedse Linda Lomelino. Lees hier hoe je de bloementaart voor elkaar krijgt:
Voor 8-10 punten
Nodig voor de cakelagen
Nodig voor de ingedikte kokosmelk
Nodig voor de kokosglazuur
Bereiding van de bloementaart
Ingedikte kokosmelk
Breng in een pan de kokosmelk aan de kook. Laat in ca. 20 min, onder af en toe roeren, met ongeveer de helft inkoken. Laat de kokosmelk afkoelen tot kamertemperatuur en zet de melk daarna in de koelkast. Dit kun je ook een paar dagen van tevoren doen.
Cakelagen
Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet 3 bakvormen in (met een diameter van 15 cm) met boter en bestuif ze met bloem. Meng de bloem, het bakpoeder en zout in een kom. Klop de boter en suiker in een andere kom luchtig en romig. Voeg één voor één de eieren toe en klop goed na elke toevoeging. Zeef de helft van het bloemmengsel erboven en voeg de helft van de ingedikte kokosmelk toe. Roer even, zeef de rest van het bloemmengsel erboven en voeg de rest van de kokosmelk toe, met de Malibu. Spatel glad. Verdeel het beslag over de bakvormen en bak de cakes 20-25 min. in de oven (controleer met een prikker of ze in het midden gaar zijn). Laat de cakes iets afkoelen in de vormen voordat je ze op een ovenrooster stort.
Kokosglazuur
Klop de slagroom met de poedersuiker totdat de room lobbig begint te worden. Voeg de kokosroom en Malibu toe en klopt nog even, maar niet te lang, omdat het glazuur dan kan gaan schiften.
Leg de eerste cakelaag als taartbodem op een schaal en strijk er een dikke laag glazuur over uit. Herhaal met de andere cakelagen en eindig met een laag glazuur over de hele taart. Hier is gekozen om de randen schoon te schrapen zodat het een ‘naked cake’ is geworden, maar het is natuurlijk een kwestie van smaak hoe je de taart wilt glazuren. Garneer met seringen.
TIP
Hoge slagroomtaarten zijn soms wat instabiel. Je kunt ze ondersteunen door een barbecuespies met dezelfde hoogte als de taart in het midden te steken. Zet je de taart in de koelkast, dan wordt hij steviger.
Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee