Pannenkoekplant - wat & hoe
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
pannenkoekplant
Kamerplanten

Pannenkoekplant: Wat & Hoe

Tot over onze oren verliefd zijn we op de pannenkoekplant Pilea peperomiodes! Lees hier alle basics over deze plant.

Wat?

In het buitenland staat de Pilea bekend als de Chinese money plant. Hij is afkomstig uit de Zuid-Chinese provincie Hunan en werd in de jaren ’40 geïntroduceerd in Scandinavië. De pannenkoek heeft mooie ronde bladeren en lange dunne stengels, en heeft een echte vintage look: in de jaren ’70 was hij al populair. Nu is hij terug – stronger than ever! – en ook op Facebook en Pinterest komt hij vaak voorbij.

Hoe?

De Pilea is een makkelijke plant. Hij houdt van een lichte plek (ochtend- of middagzon). Geef de plant vloeibare biologische voeding, eens per maand. Eens per week een scheut water – maar geef het vaker een extra slokje als je merkt dat de grond te droog is. Regenwater heeft altijd de voorkeur boven kraanwater. Als je de plant goed verzorgt kan je hem gemakkelijk vermeerderen door nieuwe pannenkoekplant stekken in een beetje water te zetten. Wacht tot ze genoeg wortels hebben en zet ze dan in stekgrond. Wij hebben gemerkt dat stekken rondom de plant kunnen verschijnen, maar ook aan de stam. Voor dat laatste geldt dat je ze er voorzichtig af moet snijden.

Waar pannenkoekplant kopen?

_RW9090_preview

Lang was er alleen een handel in stekjes van deze plant, maar sinds een tijd kun je hem kant en klaar kopen. Bijvoorbeeld bij Plantje en Bol.com. Goed nieuws!

Lees ook:
DIY: Pannenkoekplant stekken
Favoriete kamerplanten
Lepelplant: Wat & Hoe
Avocadoplant: Wat & Hoe

Meer lezen

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee