Maak ruimte voor rust: relaxfauteuils voor kleine woonkamers - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
fauteuil
Woonkamer

Maak ruimte voor rust: relaxfauteuils voor kleine woonkamers

Je komt thuis na een lange werkdag, het was stressvol en druk op het werk en je bent helemaal kapot. Je wilt niets liever dan op de bank ploffen om even je hoofd leeg te maken. Je wilt lekker ontspannen in de relaxfauteuil met een kopje thee in je hand en een goede serie op de achtergrond. Niet stressen om morgen, maar even volledig opgaan in het moment, dat is wat jij nodig hebt. Natuurlijk doe je dit het liefst in een rustige, opgeruimde woonkamer. Nu denk je misschien: dat klinkt hartstikke leuk en aardig, maar ik heb geen ruimte in mijn woonkamer om te ontspannen. Dat is geen excuus, want in deze blog lees je precies hoe jij je kleine woonkamer kan omtoveren tot een oase van rust, ontspanning en zen.

Begin bij het begin: maak een plattegrond

Er is niets zo leuk als het inrichten van je huis en dan zeker je woonkamer. Natuurlijk sta je te springen om te gaan shoppen en je winkelmandje te vullen met allemaal mooie dingen. Even geduld, laten we bij het begin beginnen. Denk na over welke meubels je nodig hebt en hoe je de woonkamer gaat inrichten. Het is super handig om even een plattegrond te maken voordat je begint met shoppen. Dit hoeft absoluut geen architectonisch wonder te zijn, het gaat om het idee. Kies de meubels die je nodig hebt zoals een sta op stoel van meubelzorg.nl in combinatie met een fijne tweezitsbank. Zo heb je voldoende zitplek voor jezelf, ook wanneer je bezoek hebt. En je hebt geen rommelige propvolle woonkamer.

Laat je niet beperken door je kleine woonkamer

Ook een kleine woonkamer kan een oase zijn van rust en ontspanning. Je moet misschien wat creatiever denken en selectiever zijn met de dingen die je koopt. Als je je woonkamer vol gaat proppen met allerlei ditjes en datjes, is de kans groot dat het chaotisch en onrustig aanvoelt. Soms is een kleine woonkamer juist handig, je hoeft geen geld en ruimte te verspillen aan onnodige rommel en je beperkt je tot de essentiële items. Misschien is minimalisme wel iets voor jou; goed voor het milieu, je portemonnee en de rust in huis. Denk ook na over functionele items zoals een bank met opslagruimte onder de zitkussens. Dat zijn nou eens twee vliegen in één klap. Onthoud vooral dat met een beetje creativiteit alles mogelijk is.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee