Lezing 'Dichter bij de bij' op hortus van Fryslân - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
lezing bijen Alma Huisken hortus Fryslân
Agenda

Lezing ‘Dichter bij de bij’ op hortus van Fryslân

Op donderdagavond 7 juni geeft Alma Huisken een lezing waarmee ze de bezoekers meeneemt in de wereld van de bij. Na ontvangst wordt gestart met een ronde door de tuinen van De Kruidhof. De lezing is er een in een reeks van drie. Eerder gaf bijenonderzoekster Romée van der Zee een lezing vanuit de wetenschappelijke hoek over honingbijen. In juli volgt nog een lezing, gericht op de bijvriendelijke tuin. In 2018 staat de hortus van Fryslân in het teken van het project Silence of the Bees.

Alma Huisken neemt je deze avond mee in de wereld van de bij. In de rond door de tuinen en de lezing vertelt ze over de wonderlijk mooie bijenwereld, over een diertje van anderhalve centimeter dat van het grootste belang is voor onze planeet. Haar geschiedenis begon al heel vroeg. Wist je dat de bij even oud is als de dinosauriërs? De ontwikkeling van een wespachtig wezentje tot solitaire bij, honingbij en hommel is onvoorstelbaar mooi en bijzonder, net als haar gaven, waaronder honing en was. In deze lezing hoor je ook wat biologisch imkeren is en wat wij zelf voor bijen kunnen doen; een paar hele simpele zaken zijn al enorm steunend, zelfs als je geen tuin hebt!
Alma Huisken is schrijfster, biologisch tuinier en eigenaar van ecologische landschapstuin De Groene Luwte. Met veel plezier en verve geeft zij voordrachten en presentaties.

Silence of the Bees

In 2018 staat de Hortus van Fryslân in het teken van de bij, want het gaat niet goed met de bij. Het project Silence of the Bees is een van de hoofdprogramma-onderdelen van LF2018. Bijen verdwijnen door heel Europa en in het bijzonder in Fryslân uit tuinen en velden. Het project vraagt aandacht voor de bij en beweegt mensen om deze insecten te zien als belangrijke partner in de samenleving. Silence of the Bees doet dit met behulp van beeld en taal, in muziek en kunst, in cultuur en wetenschap. Met bijzondere activiteiten wil Silence of the Bees het belang van bijen en biodiversiteit laten zien en ervaren, waarbij een breed publiek wordt aangezet om zelf in actie te komen.

Opgave en kosten

Opgeven voor de lezing kan via de website www.dekruidhof.nl bij het betreffende evenement in de agenda.
Tijd: inloop vanaf 19:00 uur.
Start ronde door tuinen: 19:30 uur.
Einde lezing: 21:30 uur
Entree: € 6,50 incl. kopje koffie met wat lekkers.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee