Red De Bij Op 22 April! - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
bijen
Lente

Red De Bij Op 22 April!

Bijen redden? Dat kunnen we. En wel door te zaaien op 22 april.

Op zaterdag 22 april is het Landelijke Zaaidag. Iedereen wordt opgeroepen om zo veel mogelijk bloemen te zaaien die lekker zijn voor bijen en vlinders. Vooral voor de bijen is dit belangrijk. Zo kunnen we bijdragen aan het beschermen van hun soort.

Het is de bedoeling dat we die dag met zijn allen (particulieren, gemeenten, agrariërs, scholen en andere grondbezitters) bloemstroken aanleggen zodat één groot bloemenlint voor bijen ontstaat.

Geen overbodige luxe. Dit zei bijzonder hoogleraar functionele biodiversiteit Koos Biesmeier namelijk na afloop van het VN congres in 2016:

Ik hoop dat mensen zich bewust worden van het belang van bijen en in steden vaker letterlijk de bloemetjes buiten zetten. Tuinen en balkons met bloemen kunnen bijen zeker helpen om meer voedsel te vinden. Het is net als met een minuut korter douchen: als je de enige bent die het doet maakt het niets uit, maar als iedereen het doet zorgt dat wel voor een groot verschil.”

Wil je meer weten over hoe je het de bijen makkelijk maakt? In Het complete bijenboek staan allerlei tips over hoe je je tuin aantrekkelijker voor ze kunt maken. Bijvoorbeeld door het bouwen van een bijenhotel of door bepaalde planten en bloemen te zaaien.

Wat is er precies aan de hand met bijen? Waarom worden ze bedreigd? Kijk even dit filmpje, ben je weer helemaal bij.

 

 

Beeld: Landelijke Zaaidag

Meer lezen

Eén reactie op “Red De Bij Op 22 April!”

  1. Iris schreef:

    Kies vooral ook voor biologisch geteelde zaden! Gangbare planten en bloemen zijn vaak behandeld met gif waar bijen juist ook dood van kunnen gaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee