Laag plafond? Zo maak je de kamer optisch hoger - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
lange gordijnen
Tips

Laag plafond? Zo maak je de kamer optisch hoger

Oogt jouw woning erg klein door het lage plafond? Maak dan gebruik van de handige tips uit dit artikel. Het resultaat zal je positief verrassen! Er zijn diverse manieren om het plafond optisch hoger te maken. Van een paar kleine aanpassingen tot een grotere make-over.

Inbouwspots met lage inbouwdiepte

Met een opvallende plafondlamp trek je nog meer aandacht naar het lage plafond. Het is daarom mooier om de plafondverlichting weg te laten vallen. Maak hiervoor gebruik van inbouwspotjes met een lage inbouwdiepte. De LED inbouwspot zaagmaat 55mm is perfect voor deze klus. Je kunt de verlichting gemakkelijk monteren zonder het plafond nog verder te verlagen.

Plafond een tintje lichter

Verf het plafond altijd een tintje lichter dan de wanden. Dit heeft namelijk een verhogend effect. Combineer taupe kleurige wanden bijvoorbeeld met een wit plafond. Het geheel oogt meteen een stuk frisser zonder de warme sfeer te verliezen.

Slim gebruik van spiegels

Wil je een langwerpige passpiegel ophangen? Schaf dan een extra hoge variant aan die (bijna) van de vloer tot het plafond komt. Zo lijkt de slaapkamer of hal weer een stuk groter.

laag plafond spiegel

Plafondhoge gordijnen

Maak gebruik van plafondhoge gordijnen die net de vloer niet raken. Ook als jouw ramen niet zo groot zijn. Dit heeft een heel luxueus en verhogend effect. Schaf gordijnen aan in een neutrale kleur of pas het aan op de kleur van de muren. Zo loopt alles mooi in elkaar over.

Decoratie hoog aan de muur

Hang de schilderijen, fotolijsten en andere wanddecoratie wat hoger aan de muur dan normaal. Hierdoor gaat je blik automatisch omhoog. Je kunt de decoratie eventueel extra uitlichten met gebruik van kantelbare inbouwspotjes. Let wel op dat er geen vervelende schitteringen en reflecties ontstaan. Kies daarnaast voor LED spots om energie te besparen. Op lange termijn is LED verlichting veel zuiniger voor de portemonnee!

Lage en luchtige meubels

Waar de decoratie hoog aan de wand mag hangen, is het mooier om de meubels juist laag te houden. Een hoge wandkast kan erg zwaar ogen en hiermee het ruimtelijke effect verstoren. Mits deze kast helemaal tot het plafond rijkt en ongeveer dezelfde kleur heeft als de muur. In andere gevallen kun je beter laag bij de grond blijven. Ga voor een lage salontafel en een laag bankstel met een luchtig design. Meubels op smalle poten ogen bijvoorbeeld ruimtelijker dan massieve designs.

Welke tips en tricks gebruik jij om een laag plafond optisch te verhogen?

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee