Waarom zou je kiezen voor een hoog-laag bed? - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
hoog laag bed
Slaapkamer

Waarom zou je kiezen voor een hoog-laag bed?

Krijg je steeds meer moeite met opstaan en kun je nog maar heel moeilijk uit je bed komen? Dan is een hoog laag bed misschien wel de oplossing. Doordat je zo’n hoog laag bed op een ideale hoogte kunt zetten, wordt het veel gemakkelijker om er in en uit te stappen. Het bed heeft namelijk een handbediening zodat je het bed gemakkelijk elektrisch kunt verhogen of verlagen. Heb je daarnaast ook nog verpleging of verzorging nodig? Dan is het ook heel erg fijn dat het bed op de juiste werkhoogte gezet kan worden voor het verplegend personeel. Dit maakt dan het verzorgen op bed voor de zorgverlener veel gemakkelijker. En heb je nu ook een hoog laag bed nodig, kijk dan eens op DeSuite.nl voor een hoog laag bed online,

Wat is een hoog laag bed?

Een hoog laag bed is een bed dat in zijn geheel in hoogte verstelbaar is. Hierdoor stap je veel gemakkelijker uit bed, ook als je daar normaal gesproken veel moeite mee hebt. Een hoog laag bed is namelijk altijd voorzien van een elektrische bodem waardoor de beenondersteuning en de rugondersteuning onafhankelijk van elkaar verstelbaar zijn. Hierdoor kan je ook veel comfortabeler op je bed gaan liggen of zitten. Ook zijn de bedden geheel en optioneel te voorzien van een zelfoprichter (wordt ook wel papegaai genoemd) om het opstaan nog makkelijker te maken. Een hoog laag bed is daarnaast ook een uitkomst voor zorgverleners. Dat maakt het voor de zorgverleners namelijk een stuk makkelijker om de juiste zorg te verlenen. Want de zorgverleners hoeven dan namelijk niet meer te bukken om hun patiënten te kunnen helpen. Eigenlijk is zo’n hoog laag bed voor iedereen een voordeel, een echte win-win situatie zullen we het maar noemen.

Voordelen van een hoog laag bed

Zit je nu te twijfelen over een hoog laag bed omdat je niet meer zo mobiel bent en je niet meer zo makkelijk je bed in en uit kan stappen? Niet langer meer twijfelen, want met zo’n hoog laag bed kun je gemakkelijker uit het bed komen. Het is ook een voordeel voor je mantelzorger of je hulpverlener, want die kunnen je verzorgen op de juiste werkhoogte. En het is een veilig bed dat negen van de tien keer voorzien is van een valbeveiliging. Dit zijn dus toch wel voordelen die je twijfels af moet nemen.

Zo lang mogelijk zelfstandig thuis wonen

En misschien het grootste voordeel van het hebben van een hoog laag bed is dat zo’n bed ingericht is om zolang mogelijk zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. En als je toch onverwachts zorg aan huis nodig heeft, dan maakt dat helemaal niks uit, want uit de thuiszorg is het namelijk verplicht om een bed te hebben met een hoog-laag functie, zodat de zorgverlener onder goede werkomstandigheden zorg aan je kan verlenen. Dus eigenlijk maakt het niet uit of je zo’n hoog laag bed hebt, het heeft zo te zien alleen maar voordelen!

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee