Koekjes met een natuurlijke verpakking - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
Koek met composteerbare verpakking
Huis

Koekjes met een natuurlijke verpakking

Wij houden van veel dingen. Onder andere van planten, het milieu en lekkers voor bij de thee. Nu kunnen we deze liefde combineren met de ambachtelijke koeken van ‘Van Eigen Deeg‘ met hun natuurlijke verpakking.

“Bij Van Eigen Deeg willen we zoveel mogelijk mensen via onze koekjes verantwoord laten genieten. We zijn dan ook ontzettend trots dat onze koeken vanaf nu verkrijgbaar zijn in alle filialen van Jumbo en de app. Daarnaast vind je onze koeken in het schap van de Landwinkel en bij diverse lokale winkels”, vertelt koekjesexpert Marijntje van Benthum van Van Eigen Deeg. Dit jonge bedrijf uit Nijmegen maakt ambachtelijke koeken met goede, eerlijke ingrediënten. Als zoetstof wordt gewerkt met biologische rietsuiker, honing en biologische ahornsiroop.

Vier smaken

De koeken zijn verkrijgbaar in de volgende smaken:

  • Spelt Choco koek is een brosse koek van speltdeeg, havermeel en met stukjes pure chocola.
  • Honing Amandel is een ouderwets lekker koekje, zonder geraffineerde suikers en met een laag gehalte aan gluten.
  • Vijg Havermout is een rijke koek op basis van havermout, gedroogde vijgen, roomboter, kokos en ahornsiroop.
  • Cranberry Kokos is een smakelijke zoete koek op basis van roomboter, kokos en friszure cranberries.

Duurzame verpakking

Als eerste koekjesmerk heeft Van Eigen Deeg – in samenwerking met Bio4Pack – een compleet duurzame en milieuvriendelijke verpakking geïntroduceerd. De buitenkant bestaat uit Paperwise; dit is papier dat gemaakt is van landbouwafval. Het heeft dezelfde eigenschappen als normaal papier en karton, alleen hoeft hier geen boom voor gekapt te worden. Aan de binnenkant zit een cellulose laag. Hierdoor ontstaat een verpakking die volledig biologisch afbreekbaar is. Ook de etiketten zijn gemaakt van biologisch afbreekbaar en composteerbaar papier. Marijntje vertelt: “De lege verpakking kan bij het GFT afval en is na 90 dagen volledig afgebroken als het in een composteerinstallatie wordt verwerkt. Organische recycling heet dat en daarmee laten we zien dat duurzaam verpakken van koekjes echt mogelijk is.” Of je gooit het op je composthoop :-)

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee