Deze soorten brandhout zijn er - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
brandhout
Huis

Deze soorten brandhout zijn er

Heb je behoefte aan brandhout? Dan is het goed om te weten dat je uit meerdere soorten brandhout kunt kiezen. Doordat je uit talloze varianten kunt kiezen, is het belangrijk om je hierin te verdiepen. Met dit artikel doe je dit op de juiste manier. Hieronder worden namelijk de meest gangbare soorten brandhout besproken.

Houtpellets

Heb je nou echt veel brandhout nodig? En hoef je dit brandhout niet in bijvoorbeeld een klein kampvuur te gooien? Dan kun je eens kijken naar houtpellets. Deze pellets zijn vrij groot, waardoor de pellets uiterst geschikt zijn voor grote kampvuren of vuurkorven. Houd er wel rekening mee dat deze pellets de nodige ruimte in beslag nemen. Ook moet je bij de houtpellets goed rekening met de veiligheid houden.

Verschillende houtsoorten

Ben je op zoek naar het beste brandhout? Dan is het goed om te weten dat je uit meerdere houtsoorten kunt kiezen. Om je een indruk te geven, worden hieronder drie houtsoorten besproken.

Eikenhout

Eikenhout is een relatief harde houtsoort, waardoor dit hout langzaam brandt. Dit betekent tegelijkertijd ook dat het hout lang brandt, maar je moet wel rekening met een sterke geur houden. Ook loop je bij eikenhout het risico op het spetteren van het vuur. Dat komt vooral doordat het vuur op een nogal levendige manier aangewakkerd wordt door het eikenhout.

Essenhout

Heb je een hekel aan brandhout met een vervelende geur? Dan is essenhout de beste optie voor je. Deze houtsoort spat niet en is nagenoeg geurloos. Als je bijvoorbeeld voor in een pizza houtoven hout nodig hebt, is essenhout de beste optie.

Beukenhout

Net zoals eikenhout is ook beukenhout vrij hard. Dit betekent dat deze houtsoort langzaam én lang brandt. Voordeel hiervan is dat beukenhout een hoog rendement heeft.

Verschillende verpakkingen

Bij het vergelijken van soorten brandhout kom je al snel verschillende verpakkingen tegen. Je kunt dus voor hele pellets kiezen, maar ook voor zakken brandhout. Een andere optie die je hebt, is haardhout in netten.

Op dit gebied bestaat in ieder geval geen ‘goed’ of ‘fout’. Het is aan jezelf om te bepalen wat je de meest handige verpakking vindt. Dat je überhaupt uit meerdere verpakkingen kunt kiezen, brengt uiteraard een voordeel met zich mee.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee