Echte kerstsfeer met sneeuwwitte amaryllis, Helleborus en hyacint
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
kerstsfeer met sneeuwwitte amaryllis
Bloemen

Kerstsfeer met sneeuwwitte amaryllis

Zo kan het ook: geen kerstboom in huis wel een echte kerstsfeer door een weelde aan sneeuwwitte amaryllis, Helleborus, tulpen en hyacinten. Gecombineerd met bessentakken en wintergroen. Uitgestald in zinken emmers, glazen vazen brocante plantenpotten en op dienbladen. Idee: zet de bloemen op verschillende niveaus voor het grootste effect, op de grond, tafel, tegen de wand en op een keukentrapje.

Kerststukje met Helleborus en mos

Op tafel staat een dienblad met sneeuwwitte Helleborus die lijken te verrijzen uit een berg mos die de potten camoufleren. Als de planten zijn  uitgebloeid, zet je ze op een koele donkere plek tot het voorjaar. Dan kunnen ze de tuin in om in de zomer weer te gaan bloeien.

Feestelijk: sneeuwwitte hyacinten in glas

Linksboven op de plank staan sneeuwwitte hyacinten in glazen vazen en in vazen op voet. Spoel de bollen voorzichtig schoon en zet ze in de glazen vazen met water. Voor de vazen op voet: spoel de bollen voorzichtig schoon en zet in de vaas met een laagje aarde.

Keukentrapje met amaryllis

Achter de tafel: leve het keukentrapje dat werkelijk voor alles is te gebruiken. Hier als piëdestal met de sneeuwwitte amaryllis nog in knop in brocante potten met een decoratieve pluk mos aan de voet.

Fotografie: Jeppe Tuomainen/Decor Images. Styling: Ulrika Tuomainen/Decor Images

Meer over Kerst? Klik hier.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee