Kamerplanten uitkiezen? Hier moet je op letten! - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
kamerplanten
Kamerplanten

Kamerplanten uitkiezen? Hier moet je op letten!

Ze zijn niet meer weg te denken uit het interieur: kamerplanten! Steeds meer mensen kiezen ervoor om een ware urban jungle van hun woning te maken. Dat is dan ook een goede optie, al kun je ook gewoon voor een enkele mooie plant gaan. Waar moet je rekening mee houden als je een kamerplant gaat kiezen? Dit zijn onze tips.

Verzorging

Waar de een geboren is met groene vingers, heeft de ander deze niet. En dat hoeft helemaal niet uit te maken! Er zijn namelijk zowel kamerplanten die eenvoudig te verzorgen zijn, als kamerplanten die wat meer aandacht nodig hebben. Zo is er dus voor ieder wat wils. De ene plant heeft bijvoorbeeld een heleboel water nodig, maar de andere plant bijna niet. En plant A kan heel precies zijn in de plek waar ‘ie moet worden neergezet in huis, terwijl het plant B eigenlijk niets uitmaakt. Ben je op zoek naar planten die een minimale verzorging behoeven? Om maar een goed voorbeeld te noemen: De verzorging van de Dracaena is geen hogere wiskunde. Lees de verzorgingstips ook gerust grondig door, zodat je weet hoe je met je plant om moet gaan. Jij blij, plant blij!

Standplaats

Door naar punt twee: de standplaats van de plant. Dit is niet in alle gevallen even belangrijk. Zoals we hierboven al noemden: sommige planten maakt het weinig uit waar ze worden neergezet in huis. Al hebben eigenlijk alle planten wel een voorkeursplek. Het gaat er met name om of de plant in de zon, halfzon of schaduw staat. Lang niet alle planten vinden het bijvoorbeeld prettig om de hele dag in de brandende zon op de vensterbank te staan. Wil je je plant hier neerzetten? Kies dan een soort die er tegen kan. Hetzelfde geldt voor een plekje in de schaduw: zoek idealiter speciale schaduwplanten uit, zodat je zeker weet dat je plant prima tegen weinig zonlicht kan. Op die manier hoef je je daar geen zorgen om te maken.

Giftig voor dieren

Sommige kamerplanten zijn giftig voor huisdieren. Heb je trouwe viervoeters rondlopen in je huishouden? Dan is dit zeker een aandachtspunt om rekening mee te houden. Je kunt per plantsoort eenvoudig opzoeken of deze giftig is voor huisdieren. Zet een plant die giftig is op een plek waar je dieren er niet bij kunnen komen. Of haal ze voor de zekerheid gewoon helemaal niet in huis. Er zijn immers ook genoeg planten te vinden die niet giftig zijn!

Andere speciale wensen

De belangrijkste zaken waar je mee te maken krijgt, hebben we inmiddels benoemd. Houd met name rekening met de hoeveelheid water en licht. Verder zijn er soms nog wat andere wensen vanuit de plant. Tropische planten staan bijvoorbeeld graag in een vochtige omgeving. Plaats ze niet in een te droge kamer, of spray ze regelmatig in met een waterspuit. Daarnaast mogen sommige planten niet onder een bepaalde temperatuur komen. Zet deze liever niet in de slaapkamer of een andere ruimte zonder continue verwarming ’s winters.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee