Inspiratie: hout in huis - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
hout
Binnen

Inspiratie: hout in huis

hout
Zoals een boom onmisbaar is in de tuin, zo zijn spullen van hout goud in huis. We verzamelden de mooiste kommen en schalen, lepels en lampen, stoelen en tafels, van nieuw en oud hout: acacia, eik, noot, teak, populier, beuk, berk, esdoorn en zelfs citroen.

Foto boven: Schijf van sequoiahout en blokje van eikenhout (fijnhout.nl). Oude handzaag (neeflouis.nl).

hout

Foto boven: Voor de wand van balsempopulier: krukje van teakhout (couleurlocale.eu), middelgrote eikenhouten kruk (weldaad.com), grote kruk van bewerkt teakhout (hoffz.nl), mangohouten kommetjes (hkliving.nl), stoel van notenhout (Fritz Hansen via fridaynext.com), stoel van eikenhout met zitting van kurk (Hem via nordicnew.nl). Aan de wand: teakhouten schaal, roeispaan (couleurlocale.eu) en oude schep (rawmaterials.nl). Oude ladder van grenenhout (weldaad.com).

hout

Foto links: Brood-, snij- en serveerplanken zijn in allerlei soorten en maten te koop. Sommige zijn zo mooi dat het ook prachtig is om een verzameling op te hangen in de keuken. Aan de zelfgemaakte kapstok van populierenhout: plank van acaciahout (hkliving.nl), lange en kleine plank van eikenhout (Brood&Plank via fridaynext.com) en licht eikenhouten plank met ronde hoeken van Tom Dixon  (nordicnew.nl). Roeispaan van teakhout en lepel (couleurlocale.eu). Wandelstokken (privébezit).

De wand is van planken balsempopulier. Klaptafel van bewerkt teakhout, grote bak van teakhout met handvat (hoffz.nl). Oude teakhouten stamper en pot (rawmaterials.nl). Set van 6 lepels van acaciahout (sukha-amsterdam.nl). Krat Skogsta van acaciahout (ikea.nl). Staand tegen de wand: eikenhouten plank met leren handvat (Brood+Plank via fridaynext.com).

Foto rechtsTeakhouten bak met touwhandvat, grote teakhouten lepel links (hoffz.nl). Grote schaal van mangohout (couleurlocale.eu), houten ketting (neeflouis.nl). Serveerschaal Skogsta op pootjes van acaciahout (ikea.nl). Donker teakhouten schaal (hkliving.nl). Teakhouten vijzel met handvat en kom van teakhout (couleurlocale.nl). In kom: lepel van acaciahout uit set van 6 in lepelzak (sukha-amsterdam.nl).

Productie en styling: Cleo Scheulderman. Fotografie: Jeroen van Der Spek. Assistentie: Nanou Min

2

Meer lezen

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee