Horren, frisse lucht zonder insecten - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
hor raam
Huis

Horren, frisse lucht zonder insecten

Zonder insecten is ons leven moeilijk voorstelbaar. Veel van ons voedsel kan zonder  bestuiving door insecten niet geteeld worden. Insecten staan aan de basis van veel verschillende voedselketens. Als we in het nieuws berichten lezen over een sterke afname in soorten en exemplaren, mogen we ons best zorgen maken. Insecten verdienen onze bescherming. Dat wil echter niet zeggen dat we ze graag in huis hebben. In onze leefomgeving willen we wel frisse lucht, maar liever geen kruipende en vliegende gasten. Met het plaatsen van horren en een hordeur in je huis vang je deze twee vliegen in één klap.

Verschillende soorten horren

Het doodslaan van binnengedrongen insecten is uit de tijd en het maar blijven vangen van muggen, wespen en vliegen is onbegonnen werk. Door een hor te plaatsen in elk raam werken we aan preventie. Een hor laat wel frisse lucht toe, maar houdt beestjes buiten. Je kunt bij veel winkels of doe-het-zelf zaken kant en klare horren kopen, maar daar kleven wel nadelen aan. In de eerste plaats zijn ze vaak verre van duurzaam, beschadigen ze gemakkelijk en kun je ze in feite na één of twee seizoenen bij het grof vuil zetten. Daarnaast worden ze vaak geleverd in standaardmaten die wellicht minder goed passen bij de afmetingen van jouw ramen. Ook de afwerking en het uiterlijk laat vaak te wensen over.

Jaren plezier van duurzame horren

Je kunt gelukkig ook je horren perfect op maat laten maken. Het maakt niet uit of je aluminium kozijnen hebt of traditionele houten kozijnen. Ook maakt het niet hoe het raam, waarvoor je een hor wilt hebben, opent. Ook voor klapramen en dakramen zijn goed op maat gemaakte horren verkrijgbaar. Op maat gemaakte en hoge kwaliteit horren zijn voor elk kozijntype en ieder soort raam te krijgen. Het gaas heeft dan een fijne structuur en van het frame kun je ervan uitgaan dat deze vele jaren meegaat. Of je nu kiest voor inzethorren, klemhorren, rolhorren, of plissé raamhorren, je mag erop rekenen dat jouw horren vele jaren meegaan en effectief insecten weten te weren.

En ook een hordeur

Als je echt effectief tegen insecten te werk wilt gaan, plaats je naast horren voor de ramen ook een hordeur. Er zijn tegenwoordig chic ogende plissé hordeuren geheel op maat. Ze zijn onopvallend, maar werken bijzonder effectief. Het gaas dat insecten moet weren, is in opgevouwen toestand gemonteerd. Je kunt je plissé hordeur met één hand bedienen. Terwijl je in je ene hand een dienblad met drankjes en hapjes draagt, opent of sluit je andere hand de hordeur.

Laat je horren en hordeuren perfect op maat maken

Een van de dingen waar mensen tegenaan lopen als ze horren of hordeuren willen plaatsen, is het feit dat ze niet altijd even gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen zijn. In de herfst, als je ze minder vaak nodig hebt, wil je ze makkelijk kunnen opslaan, in afwachting van de lente in het jaar daarop.

Insecten zijn klein, wendbaar en weten altijd wel een weg naar binnen te vinden, zeker als ze voedsel ruiken dat voor hen onweerstaanbaar is. Uitsluitend met perfect passende horren hou je ze buiten. Kijk in het assortiment kies het type hor dat het beste bij je woning past. Bestudeer de meetgegevens die nodig zijn om écht maatwerk te leveren, pak je meetlint en ga aan de slag. Controleer je metingen en geef je maten door. Binnenkort geniet je van frisse lucht, maar houd je insecten daar waar ze nodig zijn: in de vrije natuur.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee