Hoe vrolijk je jouw interieur op? - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
interieur
Interieur

Hoe vrolijk je jouw interieur op?

Eerlijk is eerlijk, deze zomer loopt anders dan gepland. Maar niet getreurd: als je niet naar vrolijke vakantieoorden kunt, dan haal je die toch in huis? Je interieur opfrissen en opvrolijken is zó gepiept. Sterker nog, met deze woontips wordt thuiszitten gezelliger dan ooit.

Kleurentherapie

Een verse lik verf doet wonderen voor je huis én je stemming. Verf een accentmuur in citroengeel, mint, koraal, poederroze of een andere pastelkleur. Of kies voor behang met een eigenzinnige grafische print in heldere kleuren. Misschien heb je nog wel een rol behang op zolder liggen, of spot je een uniek koopje op Marktplaats. Wil je dezelfde kleur op je muren behouden, maar gewoon wat frisser hebben? De wanden een paar tinten lichter schilderen kan al flink wat schelen.

Tip: Controleer of je een passende woonverzekering hebt. Hiermee kun je je verzekeren tegen schade aan zowel je woning zelf (opstal) als de spullen waar je zo aan gehecht hebt (inboedel). Thuis vertoeven wordt zo nóg onbezorgder.

Groen, groener, groenst

Met een paar nieuwe planten haal je vliegensvlug meer kleur en gezelligheid in huis. En daar hoef je echt geen groene vingers voor te hebben. Er zijn ontzettend veel makkelijke kamerplanten die heel wat aankunnen. Denk aan: de graslelie, de aloë, de rubberplant, de olifantspoot, de sansevieria, luchtplantjes als de tilandsia, vetplanten als de crassula ovata en cacti. Ben je juist wel in voor een uitdaging? Kies dan voor een tropisch exemplaar, zoals een strelitzia of een bananenplant. Binnen no time voelt je thuis als een haciënda. De algemene regel is: hoe groener, hoe beter.

Tip: Help je, op veilige afstand, de buurvrouw met herinrichten en stoot je daarbij per ongeluk haar peperdure glazen salontafel om? Dan komt een aansprakelijkheidsverzekering goed van pas. Hiermee wordt de schade die je veroorzaakt aan anderen en andermans spullen in veel gevallen volledig of deels gedekt.

Kleine details, groot verschil

Ook zonder je wanden onder handen te nemen kun je je interieur een update geven. Want met een paar zorgvuldig gekozen woonaccessoires kom je al een heel eind – en kun je snel en makkelijk meer kleur in huis introduceren. Leg bijvoorbeeld een speels vloerkleed neer of vervang je zware gordijnen voor een paar dat lichter en luchtiger oogt. Ook met decoratie-objecten zoals kussens met een print, een bijzonder kunstwerk of een hippe lamp kun je de look van de ruimte transformeren.

Weinig budget? Speur eens op zolder, misschien ligt daar wel een schitterend erfstuk of uniek object dat een mooier plekje verdient. Of kijk rond in de lokale kringloopwinkel voor parels die een tweede leven verdienen.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee