Hoe kies je een elektricien uit? - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
elektricien
Huis

Hoe kies je een elektricien uit?

Elektriciteit in je tuin aan laten leggen; nieuwe stopcontacten in je huis laten plaatsen; aanpassingen aan de meterkast in je huis laten verrichten; of een nieuwe schakelgroep in je keuken laten plaatsen: dit zijn stuk voor stuk werkzaamheden waar je een goede elektricien voor nodig hebt. Zelf rommelen aan je installatie zonder de nodige kennis en ervaring kan namelijk erg slecht aflopen. Uitbesteden is dus vaak een goed idee. Met onderstaande tips vind je snel de juiste elektricien voor jouw klus!

Zoek een elektricien bij je uit de buurt

Ten eerste is het advies om op zoek te gaan naar een elektricien bij je in de buurt. Waarom? Omdat je daarmee de kosten van een elektricien zo laag mogelijk kunt houden. Des te minder de elektricien hoeft te rijden, des te lager de voorrijkosten zijn. Dat betekent dat de totale kosten van de klus relatief lager uitvallen.

Bepaal goed waar je naar zoekt

Ook is het advies om vooraf goed te bepalen waar je precies naar op zoek bent. Om wat voor klus gaat het precies? En heb je voor de betreffende klus een gespecialiseerde vakman nodig? Het is aan jou om dit te bepalen. Je hebt in ieder geval de keus uit méér dan voldoende gespecialiseerde elektriciens in ons land.

Kijk naar de beoordelingen

Heb je uiteindelijk meerdere interessante elektriciens gevonden? Dan doe je er verstandig aan om goed naar de beoordelingen te kijken. Aan de hand van de beoordelingen krijg je een duidelijke indruk van hetgeen de elektricien te bieden heeft.

Zijn enkele beoordelingen (erg) negatief? Dan is dat een duidelijk teken aan de wand. Zijn veel beoordelingen (erg) positief? Dan is dat een goed teken!

Kijk goed naar het tarief

Door voor een elektricien uit de buurt te kiezen, weet je de voorrijkosten laag te houden. Maar wat moet je nou precies voor de elektricien betalen? Dat is uiteraard een vraag waarbij het antwoord niet alleen van de voorrijkosten afhankelijk is. Je moet ook goed kijken naar het uurtarief van de elektricien. Doe ook goed navraag over de materiaalkosten; moet je deze kosten zelf betalen, of neemt de elektricien dit alvast mee in het totaalbedrag?

Volg je onderbuikgevoel

Wil je een keuze gaan maken tussen enkele elektriciens? Dan is het advies om je onderbuikgevoel te volgen. Heb je een niet al te goed gevoel bij een elektricien die relatief voordelig is? Dan kan je beter kiezen voor een duurdere elektricien, indien je daar wél een goed gevoel bij hebt!

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee