Greenberg+Oaktree: Kunst kiezen bij je interieur, doe het eens andersom! - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
Kunst in interieur
Greenberg+Oaktree

Greenberg+Oaktree: Kunst kiezen bij je interieur, doe het eens andersom!

We weten het allemaal, we horen het ook in alle woonprogramma’s: een huis is pas echt persoonlijk als je er meer in hebt staan dan alleen meubels. Met alleen een lading accessoires ben je er nog niet, wat een huis echt doet leven zijn (persoonlijke) foto’s en kunst. Gek genoeg wordt kunst vaak pas uitgezocht en toegevoegd als de hele inrichting verder af is. En het kan – natuurlijk – dat je op zoek gaat naar een kunstwerk dat mooi kleurt bij je meubels. Maar dat kan je ook beperken. Dat je helemaal verliefd wordt op een schilderij en dan… “tja, die kleuren passen echt niet bij de bank/muur/vloerkleden”.

Interieur en kunst

Als je weet dat je gaat verhuizen of je gewoon je hele interieur op de schop gaat gooien, kun je ook eens beginnen met het bezoeken van een aantal kleine kunstgaleries en -beurzen in plaats van het inslaan van stapels woonbladen. Je gaat er anders van naar kleuren en vormen kijken én je komt nog eens ergens. Bovendien kan investeren in kunst ook nog eens heel interessant zijn. Al zouden wij gewoon beginnen met eerst eens te kijken wat je mooi vindt, voordat je gaat nadenken over wat iets over een aantal jaar waard kan zijn. Je kan online alvast inspiratie opdoen via o.a. Pinterest, Instagram, maar ook bij de Kunstuitleen of Catawiki. Maar pas als je een werk van dichtbij ziet, weet je of het je echt wat doet. En je laten verrassen is eigenlijk het allerleukst.

Kunst en interieur

source Julia Kaiser Art

Dus loop eens een galerie in de buurt binnen, kijk of er binnenkort een beurs is met betaalbare (Nederlandse) kunst of ga naar een fotofestival. Het kan dan best zijn dat je niet meteen iets vindt wat je echt raakt, maar met een beetje geluk zie je een kunstwerk dat je meteen aanschaft óf je hebt door een kunstwerk ineens het licht gezien en weet welke kleurstellingen je in je huis wilt. Dat kan namelijk ook. Je hoeft niet per se kunst aan te schaffen om geïnspireerd te raken. Maar hoe je het ook wendt of keert, met en door kunst weet je zeker dat je interieur echt éigen wordt…

Greenberg+Oaktree zijn naast interieurontwerpers ook de initiatiefnemers van Amsterdam Artspace, een boutique kunstgallery in de Amsterdamse Czaar Peterbuurt. Iedere zes weken organiseren zij een nieuwe expositie van bijzondere lokale kunstenaars. Meer weten? Kijk gerust op deze website www.amsterdamartspace.nl.

Meer lezen

Eén reactie op “Greenberg+Oaktree: Kunst kiezen bij je interieur, doe het eens andersom!”

  1. Emma de Graaf schreef:

    Bedankt voor dit leuke artikel over kunst in huis. Wat een interessant perspectief, om eerst kunst uit te zoeken en daar het meubilair bij uit te zoeken. Wij hebben ons meubilair al, dus voor ons dit dit helaas geen optie meer. We zijn wel op zoek naar kunst die past bij onze interesses, we houden van reizen en in het bijzonder van Afrika. We overwegen om Afrikaanse kunst, misschien Afrikaanse sculpturen, toe te voegen aan ons interieur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee