Extra aandacht narcissen in Hortus Botanicus Leiden - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
Narcis Hortus Botanicus Leiden
Agenda

Extra aandacht narcissen in Hortus Botanicus Leiden

Bij het zien van de narcis is er één ding zeker: de lente staat voor de deur. Van 15 maart tot en met 30 april schenkt de Hortus Botanicus Leiden dan ook extra aandacht aan dit bolgewas en zijn verwanten door middel van een kleine tentoonstelling die je voor het optimale lentegevoel niet mag missen. Speciaal voor jou beplantten de tuinlieden van de Hortus wel 25 kruiwagens met elk een andere narcis die je tijdens je bezoek van dichtbij kunt bekijken en besnuffelen. Ook op andere plekken zijn extra veel narcissen aangeplant.

Mooi geel is niet lelijk, maar…

Wist je dat de narcis in veel meer kleuren voorkomt, bijvoorbeeld in het lichtroze of wit? Bovendien ontleent de narcis zijn naam aan een verhaal uit de Griekse mythologie over een tragisch figuur die teveel liefde had voor zichzelf. Het woord narcist vindt daar dan ook zijn oorsprong. Dit is een klein voorproefje van wat er allemaal aan bod komt in de tentoonstelling maar er zijn nog zoveel andere interessante feitjes te noemen over de narcis. Het zal je verbazen.

Op zoek naar de eerste voorjaarsbloeiers

Voor de echte liefhebber is er op 11 maart ook een rondleiding door de tuin waarbij oud-hortulana Carla Teune u wijst op andere voorjaarsbloeiers zoals de knalgele winterakonieten, bijzondere sneeuwklokjes en de zoete geur van het meloenboompje dat de allervroegste bijen probeert te lokken. Bezoek de website van Hortus Botanicus Leiden voor meer informatie.

Bollen, knollen en wortelstokken

Net als de narcis zijn er ook andere planten die de koude winter doorstaan in de vorm van een knol, bol of vlezige wortelstok. Zodra het zonnetje gaat schijnen, kunnen ze daar verschrikkelijk van genieten en komen dan ook vrij snel tot bloei. Totdat het bladerdek te dicht wordt en ze weer in rust gaan. Bollenkenner Kees Langeveld vertelt je er alles over op 8 april tijdens de zondagwandeling.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee