Binnenkort is het weer Pasen. Misschien heb je alle decoraties al in huis of moet je nog beginnen (zoals ik :-) ). Tijdens mijn online zoektocht naar paasdecoratie kwam ik het volgende tegen: een eierschaal met tuinkers erin.

Wat heb je nodig?

  • ei
  • tuinkers of kiemgroenten
  • eierdop
  • optioneel: kwarteleieren
  • optioneel: narcis, krokus of tulp
  • optioneel: lintje in een voorjaarskleur

Eierschaal

Breek het ei voorzichtig doormidden. Zorg ervoor dat je minstens één helft in tact overhoudt. Het ei zelf kan je opvangen in een schaaltje en gebruiken voor bijvoorbeeld roerei tijdens het Paasontbijt.

Paasdecoratie: eierschaal met tuinkers
Foto: Ewa van Minty House

Tuinkers of kiemgroenten

Heb je nog minstens een dag of 5 voor Pasen, kan je zelf je tuinkers laten groeien. Het beste kan je dit doen met wat aarde of potgrond. Tuinkers kan ook op keukenpapier of watten groeien, maar op aarde groeit het sneller en beter.
Doe een dun laagje aarde in de halve eierschaal. Om te voorkomen dat je aarde door je tuinkers krijgt, kan je het beste de zaadjes op de aarde leggen en dan water geven. Na een dag of 5 zou de tuinkers mooi gegroeid moeten zijn in de eierschaal.
Heb je geen zin om de tuinkers of kiemgroenten te laten groeien of heb je nog maar weinig tijd voor Pasen, koop dan tuinkers of kiemgroenten MET aarde (bijv. in de supermarkt). Breek of knip een groot genoeg stukje aarde met tuinkers af zodat het past in de halve eierschaal.
In beide gevallen plaats je de halve eierschaal meteen in een eierdop.

Optionele versiering

Naast de eierschaal met tuinkers kan je als decoratie wat (gekookte) kwarteleitjes neerleggen. Ook leuk is een afgeknipte narcis, krokus of tulp met daarbovenop gekruist een mes en vork. Het bestek kan je bij elkaar houden door er een lintje omheen te strikken.