Een diervriendelijk woning maak je zo - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
huisdiervriendelijk
Tips

Een diervriendelijk woning maak je zo

Neem je een huisdier dan is het belangrijk dat het dier zich op zijn gemak voelt. Dat geldt voor honden en katten, maar ook voor knaagdieren net als voor vogels. Elk dier heeft daarin natuurlijk weer andere behoeften. Er zijn wat dat betreft dan ook verschillende manieren om je woning op een diervriendelijke manier in te richten. Ontdek hier welke dat zijn.

Kom tegemoet aan natuurlijk gedrag

Het is belangrijk om aan het natuurlijk gedrag van je huisdier tegemoet te komen. Bijvoorbeeld bij katten door hen de gelegenheid te bieden de nagels ergens in te zetten en te krabben. Bekijk de krabtonnen maar eens die daar speciaal voor zijn ontwikkeld. Hamsters vinden het bijvoorbeeld fijn om te graven of te klimmen. Bied hen deze gelegenheid door een echt dikke laag met gemixte kooibedekking te geven. Een hond vindt het fijn om te kluiven en die voorzie je dan ook van een speelgoedkluif. Of eens in de zoveel tijd van een echt kluifbot.

Maaltijd op dezelfde tijd

Het diervriendelijk maken van je woning betekent ook dat je met de voedingsbehoefte rekening houdt. Daarbij is het belangrijk om de maaltijden met regelmaat voor te schotelen. Geef je hond, kat, konijn of vogel bijvoorbeeld elke dag op dezelfde tijd voer. Houd wel rekening met het geven van de juiste dierenvoeding. Bijvoorbeeld door naar de samenstelling van de voeding en de geschikte leeftijdsgroep te kijken. Zo is er Royal Canin voor kittens en speciale hondenvoer voor senioren.

Een eigen vaste plek

Het is voor je huisdier ook belangrijk om een vaste eigen plek te hebben. Of dat nu bij je op de bank is of in een eigen kattenmand of hondenmand. Het is fijn voor je huisdier om zich op de eigen plek terug te kunnen trekken en ongestoord te slapen. Ook voor huisdieren in kooien is het prettig om een eigen vaste plek te hebben. Zet daarbij de kooi natuurlijk niet in de volle zon, want dan stijgt de temperatuur te hoog in de kooi.

Speeltjes voor je huisdier

Er zijn voor alle huisdieren uiteenlopende speeltjes op de markt. Kijk naar wat jouw eigen huisdier leuk vindt. De ene hond vindt een tennisbal om te apporteren geweldig en de andere hond kijkt alleen maar naar de bal. Houd daarom rekening met de voorkeur van je huisdier als je dierenspeelgoed gaat kopen. Het is ook aan te raden om het speelgoed regelmatig af te wisselen.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee