Een dagje Chelsea Flowershow - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
dagje-chelsea-flower-show
Mirjam's tuinblog

Een dagje Chelsea Flowershow

dagje-chelsea-flower-showVooral veel typisch Engelse dames, veelal met hoedjes, die alle plantennamen kennen, bezoeken de jaarlijkse flowershow. Aangevuld met liefhebbers uit de hele wereld waaronder natuurlijk ook veel Nederlanders. Hoe druk het ook is, de sfeer is vriendelijk. Iedereen maakt beleefd plaats voor elkaar om de tuinen goed te kunnen bekijken en te fotograferen. Het is de kunst om foto’s te maken waar geen mensen op staan. Wil je net afdrukken, schiet er opeens een wijzende arm in beeld.

De show bestaat uit een enorme tent waarin trotse kwekers hun assortiment laten zien, 30 soorten alliums , de mooiste rozen, clematissen, delphiniums etc etc. Om de tent heen zijn de zogenaamde showgardens aangelegd door beroemde tuinontwerpers, die elk jaar weer iets nieuws bedenken om de bezoekers ‘oh’ en ‘ah’ te laten roepen. Imponerende bouwsels, complete rotspartijen, niets is te gek.

In het aangrenzende bos is een rij kleinere showtuinen, de ‘Artisan gardens’, aangelegd. Een authentieke herdershut met spinnenwiel en wollegras, een Indiase hut met oranjerode bloemen en een altaartje, deze tuintjes hebben een thema. Voor de koopgrage bezoeker zijn er tentjes waar allerlei tuingerelateerde spullen worden verkocht: fijne tuinhandschoenen, strohoedjes, gereedschap (ook van onze Nederlandse trots Sneeboer), grasmaaiers, beelden en meubels. Ook smaakvol ingerichte tuinhuizen en prachtige kassen zijn te bewonderen. Past helaas niet allemaal in de handbagage!

Een hoofd vol inspiratie en een enorme hoeveelheid foto’s was de oogst van een dagje Chelsea. We signaleerden veel blauwe bloemen, de zitkuil is terug, gemengde natuurlijke beplanting voor de borders, nog steeds veel begroeide muren en daken, kleine ‘water features’, handige bakken als mini-moestuin. Hou de komende nummers van Home and Garden zeker in de gaten!

blog mirjam

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee