Dubbelgroen: Spitfire - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
Libellokopter
Dubbelgroen blog

Dubbelgroen: Spitfire

We trakteren ons op wat we eigenlijk het liefst willen doen. De afgelopen maanden alleen maar in dienst van anderen gewerkt. Dit voorjaar was ongekend druk. Of wij zijn ontdekt of er is geen hovenier meer in het land.

Henk en ik zijn bezig om een nieuwe vliegende spitter te maken. We zitten als jongetjes te tekenen en maken kleine modelletjes. We gaan iets nieuws bedenken. Geen tuinengedoe. We gaan voor het grotere werk. Wij gaan samen een vliegende spitter met poten ontwerpen.

Een Libellokopter.

Henk opent zijn gedachten. Machines die de grond bewerken met wielen zijn te zwaar. Hierdoor krijg je een zogenaamde bodemplaat. Wij denken dat te kunnen oplossen door een helikopter met rondzwaaiende spades. Hij moet vanuit de winkel te bedienen zijn. Viola heeft gelijk contact gezocht met Defensie van Nederland. Of ze nog een helikopter over hebben. En zowaar. Hij staat nu in onze achtertuin. Daar wij alleen maar gedachten hebben die niet verder rijken dan tuinieren hebben we toch de hulp gevraagd van de Technische Universiteit van Delft. Het is deze week dan alleen maar geknutsel aan iets waar wij van dromen. Ik sloop de wielen en maak daar schommels van. Henk is bezig om het stuur op een motor kruiwagen te monteren. We prijzen ons gelukkig met de studenten die ons wegwijs maken in deze moderne technologie. Een boardcomputer. We snappen er helemaal niets van. En deze studenten zijn zo geduldig met het iedere keer weer uit te leggen.

De omzet van afgelopen week gaat in zijn geheel op aan bedradingen. Viola maakt van de overige bedradingen een boeket van waar wij maar afvragen. Best wel mooi.

We gaan de Spitfire testen. Henk geeft een zwaai aan de propellers en we stijgen uit onze achtertuin op naar een bouwland wat moet worden omgespit. Daar ik uit een boerenfamilie ben geboren, is het makkelijk om een oom zover te krijgen dat wij zijn grasland mogen omspitten.

Als extra hebben de studenten van Delft er ook een pootmachine aan gemonteerd. We spitten de grond om en poten tegelijk de aardappelen.

Na gedane arbeid vliegen we terug naar Amsterdam. Henk oppert om het voetbalveld van Ajax er even bij te nemen. We vliegen rondjes om de Arena. Ik bericht Edwin van der Sar. We maken van jullie voetbalveld een knollenveld.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee