krans

Bessen & co zijn de parels van de wintertuin, en dé smaakmakers in kransen en vetbollen.

Deze tikje wilde krans is gemaakt met rozenbottel- en dwergmispeltakken (Cotoneaster). Beide zijn lang en makkelijk te buigen.

krans

Nodig:
takken met bessen, rozenbottel en Cotoneaster
bloemistendraad
schaar

Buig een lange tak met rozenbottels in cirkelvorm. Zet vast met bloemistendraad. Buig er een tweede rozenbotteltak omheen. Zet die aan de eerste vast met bloemistendraad. Zorg ervoor dat de takjes met bessen naar buiten steken, voor een nonchalante uitstraling. Buig er daarna twee lange Cotoneaster-takken omheen. Zet ze met bloemistendraad vast, met de blaadjes zoveel mogelijk naar voren. Bind aan een van de takken een stuk touw om de krans op te hangen.

Tip: ga meteen aan de slag als je de takken hebt gekocht, vers zijn ze op hun buigzaamst.

Fotografie: Rolinda Windhorst. Productie en styling: Anke Helmich

Meer over Kerst? Klik hier.