De uitstraling van een tv beugel - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
tv beugel
Woonkamer

De uitstraling van een tv beugel

Toen de tv nog werkte met beeldbuizen, had je geen keuze. Hoe groter je tv was, hoe zwaarder hij was en hoe meer ruimte hij innam. Je moest wel een speciale tv-kast of tv-meubel voor hem aanschaffen als je de woonkamer netjes en opgeruimd wilde houden. Met de huidige LCD-tv’s en OLED-tv’s kan dit nog steeds, maar er zijn veel betere oplossingen. Het gewicht van een moderne tv is lang niet meer zo groot en door zijn platte vormgeving staat het ook mooier als je tv dichter tegen de muur komt te staan. Met een tv beugel bevestig je je tv aan de muur. Een voordeel hiervan is dat je ook geen last meer hebt van stof dat zich achter en onder je tv kan verzamelen.

Verschillende soorten tv beugels

Een goede tv beugel bevestig je aan je tv. Elke moderne tv heeft aan zijn achterkant vier gaten met schroefdraad. Deze gaten worden VESA-gaten genoemd. Elk merk en type tv kan zijn eigen VESA-maten hebben. Als je van plan bent je tv aan een tv beugel op te hangen, is het verstandig om de maten tussen de gaten op te nemen. Bij elke beugel zie je de VESA-maten waarvoor hij geschikt is. Natuurlijk is de ene tv beugel de andere niet. Je kunt kiezen voor een beugel die zo plat mogelijk tegen de muur geplaatst is en die je tv maar in één positie vasthoudt. Daarnaast zijn er ook draaibare tv beugels. Deze zijn geschikt voor grotere woonkamers met een uitgebreide zithoek en veel lichtinval. Zo draai je je tv in die positie die je het beste licht geeft. Wil je in je slaapkamer ook een tv ophangen, zodat je vanuit je bed kunt kijken? Kijk dan eens bij onze kantelbare tv beugels. Door je tv te kantelen krijg je optimaal beeld, waar je ook ligt, zonder dat je je nekspieren overbelast.

TV beugels van gerenommeerde merken

Er zijn solide en duurzame beugels van veel verschillende merken. Hoogwaardige merken als My Wall, Vogel’s en DQ, waaruit je kunt kiezen, hebben vaak een gegarandeerde kwaliteit en zijn vergeleken met andere beugels zowel kwalitatief als prijstechnisch bijzonder goed. Je kunt je wandbeugel bestellen door te selecteren op VESA-maten of op het maximale gewicht dat ze moeten dragen. Een andere mogelijkheid is het zoeken op het merk van je tv. Voor iedere tv is een passende tv beugel te vinden.

Bestel je tv beugels online

Gelukkig kun je een tv beugel ook heel gemakkelijk online bestellen. Naast tv beugels voor je muur zijn er ook beugels die speciaal voor je caravan gemaakt zijn. Wil je de positie van je tv veranderen, maar ben je minder goed in staat om op te staan en naar je tv te lopen, denk dan eens aan een elektrisch verstelbare tv beugel.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee