De perfecte relaxfauteuil - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
fauteuil
Woonkamer

De perfecte relaxfauteuil

Na een lange werkdag is niets lekkerder dan wegzakken in een relaxfauteuil met een koud drankje in je hand. Een mooie fauteuil mag dus niet ontbreken in je inboedel. Ben je op zoek naar je perfecte relaxfauteuil en weet je niet waar je op moet letten? Lees dan vooral verder.

Kies je type

Er is een heel scala aan relaxfauteuils te krijgen. Houd je van modern of klassiek? Wil je een slank model of juist een brede om in te verdwijnen? Of kies je voor design? Over smaak valt niet te twisten en ieders perfecte fauteuil is dus ook anders. Wel is het verstandig om van tevoren te bepalen welk type fauteuil past bij jouw smaak en inrichting.

Qua kleur kan je tegenwoordig ook alle kanten op. Vooral de cognac fauteuil is erg populair. Een cognac leren fauteuil combineert goed met de meest uiteenlopende stijlen en is dus een vaak gezien item in het interieur.

Lezen of slapen?

Als je eruit bent welk type fauteuil bij je past, bedenk dan ook aan welke eisen je fauteuil moet voldoen. Lees je vaak de krant in je relaxfauteuil of doe je liever een dutje? Zit je met beide benen op de grond of krul je je liever op? Iedereen ontspant op een andere manier. Wat de één lekker vindt zitten, is voor de andere oncomfortabel. Denk goed na over wanneer je gebruik gaat maken van je fauteuil en hoe je het liefste zit.

Ook je beenlengte speelt een rol bij het selecteren van een  fauteuil. Je beenlengte heeft namelijk invloed op de zithoogte en zitdiepte die voor jou geschikt is.

Kleur bekennen

Heb je je ideale fauteuil gevonden? Mooi! Dan kan je bijna genieten van je perfecte relaxmomentje. Je moet alleen nog even de bekleding en een voet kiezen. In sommige gevallen kan je zelfs de hardheid van de stoel aanpassen. De één houdt immers van een harde zitting, terwijl de ander liever wegzakt in een zacht kussen.

Je leest het: het vinden van je perfecte relaxfauteuil is nog niet zo makkelijk. Bovenstaande tips helpen je om een goede keuze te maken zodat je zolang mogelijk kan genieten van je relaxmoment.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee