De handigste schuifdeursystemen voor in jouw huis - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
schuifdeur
Huis

De handigste schuifdeursystemen voor in jouw huis

Kan jouw interieur wel even opgepimpt worden? Heb je veel plek voor licht in jouw huis maar maak je daar nog niet optimaal gebruik van? Kies er dan voor om een schuifdeur te nemen. Een ideale manier om niet alleen optisch meer ruimte te creëren maar ook om een groot raam in huis te laten plaatsen en zo meer licht binnen te laten komen. Ben je benieuwd naar welke soort schuifdeursystemen er allemaal zijn? Lees dan gauw verder.

Wat voor schuifdeursystemen zijn er?

Schuifdeuren lijken steeds populairder te worden. Dat is ook logisch, het geeft namelijk een enorme boost aan de inrichting van je huis. Om te zorgen dat je hier optimaal van kan genieten heb je natuurlijk wel een goed schuifdeursysteem nodig. Het allerbelangrijkste in de keuze voor het schuifdeursysteem, is dat deze mooi bij de rest van jouw stijl past. Het is een systeem dat namelijk veel ruimte inneemt en daarom wel in jouw interieur moet passen.

Allereerst kan je kiezen voor een metalen schuifdeur systeem. Dat past perfect bij een huis met een industriële uitstraling, waarin veel metalen, minimale kleuren en ruige materialen centraal staan. Natuurlijk kan je ook gaan voor een houten systeem, welke je zowel in de houten uitstraling kan houden, of een kleur kan geven. Denk bijvoorbeeld aan simpel wit of zwart, afhankelijk van de stijl van de rest van de kamer. En je kan uiteraard ook je keuze laten vallen op een volledig glazen deur.

Hoe ziet het systeem eruit?

Een schuifdeursysteem bestaat in elk geval altijd uit een rails waar de deur op schuift en de beugels. Daarbij kan je er voor kiezen om de schuifdeur aan de boven- en onderkant vast te maken. Je kan ook een hangend systeem nemen, dan zit de schuifdeur alleen aan het plafond gemonteerd. Dit kan voordelig zijn als je het niet mooi vindt om een onderrail op je vloer te hebben. Je kan in plaats daarvan bijvoorbeeld een tapijt neerleggen. Dat betekent wel dat je een zeer sterke constructie nodig hebt om te zorgen dat de schuifdeur niet van het plafond valt. Andersom kun je ook een bodemrollen systeem nemen, waarbij het aan de vloer zit gemonteerd.

Hoe monteer ik een schuifdeursysteem?

Het is uiteraard altijd mogelijk om zelf het systeem te installeren. Over het algemeen is dit wel een klus die vooral geschikt is voor de ervaren klusman of -vrouw. Is dat niet helemaal iets waar jij in thuis bent? Dan kan je ook een professional inschakelen. Het belangrijkste waarmee je rekening moet houden, is de draagkracht van de schuifdeur. Neem daarbij in elk geval 100 tot 115 kilogram, afhankelijk van het systeem dat jij gekozen hebt. Een gipswand is in elk geval nooit geschikt om een schuifdeursysteem te dragen. Wanneer je eenmaal het systeem hebt geïnstalleerd, kan er nog een mooie deurklink kopen op. Vervolgens kan jij ultiem genieten van de nieuwe schuifdeur als geweldige upgrade in jouw huis.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee